Regula de aur in designul interior

design interior

De-a lungul carierei mele de designer de interioare m-am lovit de idei preconcepute cum ca a apela la un designer de interioare este un moft costisitor. Daca ar fi sa punem cap la cap fiecare investitie pe care o realizam pentru designul interior si tariful practicat de un specialist din domeniu am iesi la acelasi pret poate chiar mai ieftin as putea zice, pentru ca un expert poate analiza de la bun inceput care sunt necesitatile pe care le are un apartament si unde poate gasi elementele cheie pentru decorarea apartamentului la cel mai mic pret asta fara a face rabat la calitate.

Sunt cazuri in care chiar daca nu apelezi la un designer de interioare sa obtii un ambient armonios si sunt cazuri in care apelarea la un specialist in design interior este o varianta mult mai avantajoasa.

Daca totusi alegeti a varianta sa nu apelati la un designer de interioare, atunci puteti apela la o regula de aur pe care o aplica cu succes multi designeri. Este vorba despre regula 60 – 30 – 10. Aceasta regula a designului interior va invata in ce procentaj sa folositi culorile in diverse scheme cromatice.

Daca veti respecta aceasta regula de design interior nu veti mai merge la nimereala si nu va veti mai intreba daca combinatia de culori pentru care ati optat este cea potrivita. Deci haideti sa va explic mai pe larg ce semnifica aceasta regula 60 – 30 – 10 a designului interior. Primul procent 60, reprezinta alegerea culorii predominante in camera. In general culoarea predominanta a camerei este culoarea care va acoperi peretii. Si aici trebuie sa va gânditi bine deoarece aceasta culoare va dicta starea de spirit a camerei.

Procentul de 30 reprezinta culoarea pieselor de mobilier din camera. La dormitoare acest procent se poate regasi chiar in asternutul de pat iar de fiecare data când il veti schimba va oferi o cromatica noua de fiecare data.

Cei 10% reprezinta culoarea accesoriilor pe care le alegeti pentru a va inveseli camera. Trebuie sa tineti cont insa, ca negrul sau albul fac exceptie de la aceasta regula pentru ca sunt non – culori si nu afecteaza aceasta regula putând fi utilizate ca fundal sau pentru trecerile de la o culoare la alta.

Aceasta regula a designului interior nu va da niciodata gres iar oricine are un pic de imaginatie poate obtine rezultate spectaculoase. Dezavantajul acestei reguli de design interior ne limiteaza la utilizarea a numai trei culori.

Deci, daca totusi va simtiti coplesiti de multitudinea de culori si design-uri pe care le puteti utiliza pentru amenajarea locuintei dumneavoastra nu ezitati sa apelati la sfaturile unui expert in design interior cu www.logosidesigninterior.ro pentru ca acesta va sti sa va indrume pe drumul cel bun. Pe de alta parte utilizarea acestei reguli va scuteste de efortul de a cauta printre sutele de site-uri de design interior unde ati vazut un anume stil si sa incercati sa il imitati dar cert este ca nu va iesi niciodata la fel ca originalul pentru ca daca proprietarul casei respective a ales mobilier si accesorii facute la comanda atunci nu le veti gasi niciodata pe piata. Asa ca dati frâu liber imaginatiei si jucati-va cu culorile

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.