Retete cu foie gras de pregatit acasa

Pentru Craciun sau Paste, pentru vreun eveniment deosebit sau pentru atunci cand vrei sa-ti surprinzi sotul cu o delicatesa, pregateste si tu foie gras dupa aceasta reteta si cu siguranta nu vei da gres. Mai vrei si alte retete? Vor urma inca numeroase alte preparate cu care iti vei putea surprinde invitatii!

Foie gras la tigaie cu reductie de Chardonnay-Grapefruit

 

Retete cu foie gras de pregatit acasaDaca aceasta reteta cu foie gras iti suna mai mult decat bine, ia aminte la urmatoarele ingrediente:

– Pentru piureul de mar ai nevoie de: 3 linguri de unt nesarat, 3 mere din soiul Granny Smith curatate si taiate felii subtiri, ¾ cana vin alb sec si 3 linguri de jeleu de gutui;

– Pentru foie gras si reductie ai nevoie de: 6 bucati clasa A de foie gras, cam 115 g, sare de mare, piper negru proaspat macinat, 1 cana de suc proaspat stors de grapefruit, ½ cana de vin alb Chardonnay, coaja de la ½ portocala bio, ¼ lingurita de rozmarin proaspat, tocat marunt, 1 ½ lingurita unt nesarat;

– Pentru asamblare ai nevoie de: 6 briose si, optional, ½ cana de mâche.

Cum se prepara aceasta reteta? In primul rand se face piureul de mere. Se topeste untul intr-o tigaie speciala pentru sauté, la temperatura medie. Cand untul incepe sa faca spuma se adauga merele, vinul si jeleul de gutui. Gateste amestecand continuu, pentru aproximativ 5 minute, pana cand merele se inmoaie. Transfera compozitia intr-un blender, fa piure si da-l deoparte, la temperatura camerei.

Pentru foie gras pui pe foc o tigaie pentru sauté, mare, la temperatura medie spre mare. Folosind un cutit foarte bine ascutit taie felii de foaie gras, pe diagonala. Asezoneaza cu sare si piper. Pune 3 felii in tigaie si lasa-le la rumenit pentru 2 minute. Redu temperatura, intoarce feliile de foie gras si mai rumeneste pentru inca 2 minute. Transfera bucatile pe o farfurie. Sterge tigaia si repeta operatia pentru celelalte felii.

Pentru reductia de vin si suc de grapefruit se scurge zeama din tigaie, insa pastreaza 3 linguri pentru reductie. Adauga sucul de grapefruit in tigaie si fierbe la foc redus pentru 2 minute, adauga si vinul, coaja de portocala, rozmarinul si cele 3 linguri puse deoparte si fierbe pentru un minut. Adauga untul. Ia tigaia de pe foc, amesteca bine apoi asezoneaza cu sare si piper.

Se incalzeste cuptorul. Se taie briosele in 2, se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pun rondelele de briose si se dau la copt pana devin aurii. Plaseaza briosele in centrul farfuriilor, deasupra asezi foie gras-ul gatit, se toarna piureul de mere in jurul foie gras-ului, se stropeste cu reductia de grapefruit si vin si se decoreaza cu mâche.

Cumpara foie gras clasa A numai de la Euro Indal

 

Euro Indal din Bucuresti este importator si distribuitor de foie gras in toata Romania. Euro Indal iti propune ficat intreg de rata Barbarie, ficat de rata Moulard Retete cu foie gras de pregatit acasa1devenat si ficat de gasca intreg Moulard, clasa A, ambalate individual in pungi vidate sau chiar varianta proaspata sau congelata.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege foie gras de la Euro Indal. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Euro Indal? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0744-585.641 sau trimite un e-mail pe adresa office@foie-gras.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.