Rolul unor hidroizolatii

hidroizolatii

Atunci cand vorbim de hidroizolatii trebuie sa gandim in mod obligatoriu la protectia cladirii, pentru ca acesta este de fapt rolul principal pe care il au aceste hidroizolatii, de a impiedica infiltratiile de apa care deterioreaza structura cladirii. In mod evident, o astfel de lucrare va ajunge sa creasca durata de viata a constructiei, dar si calitatea aerului si a peretilor de la interior. Intr-o cladire neizolata, exista un risc foarte mare de aparitie a igrasiei si a mucegaiului, din cauza carora puteti sa va confruntati si cu aparitia unor boli precum astmul.

Cand trebuie sa realizati lucrari de hidroizolatii

Aceste lucrari de hidroizolatii trebuie realizate cat mai repede cu putinta, deoarece cu cat sunt facute mai devreme, cu atat va fi mai bine protejata cladirea. Ideal ar fi sa le faceti chiar din momentul construirii, insa daca aveti o cladire care a fost construita mai demult, incepeti de indata sa o hidroizolati.

Cei mai interesati de aceste hidroizolatii sunt proprietarii de apartamente construite in blocuri mai vechi, in special de pe vremea regimului comunist, cand nu se executau astfel de lucrari si cand nu se construiau nici macar acoperisuri la cele mai multe blocuri. Nu va faceti griji pentru ca nu este prea tarziu sa montati hidroizolatii si sa scapati de toate problemele care au fost provocate de infiltratiile de apa. Proprietarii de apartamente care au executat astfel de lucrari de hidroizolatii sunt foarte multumiti si regreta doar ca nu au facut acest lucru mai devreme.

Prin urmare, nu trebuie sa asteptati sa vi se ude plafonul pentru a executa aceste lucrari de hidroizolatii.

Unde se pot realiza lucrari de hidroizolatii

Desi multe persoane atunci cand aud de hidroizolatii se gandesc ca acestea se executa doar la acoperisuri, utilizarea lor este mult mai vasta, putandu-se executa la mai multe elemente ale cladirii, de la subsol si pana la pereti. De exemplu, daca aveti un beci care aduna frecvent apa, mai ales pe timpul ploilor sau a topirii zapezii, nu va ramane decat sa executati niste hidroizolatii la subsol, astfel incat sa creati o bariera protectoare, care sa impiedice apa sa mai ajunga la structura casei dumneavoastra. Aceste infiltratii sunt extrem de periculoase, deoarece ajung sa subrezeasca fundatia cladirii, de care depinde siguranta si stabilitatea intregii constructii.

Cine poate sa execute aceste lucrari de hidroizolatii

Chiar daca la prima vedere nu par foarte complicate, aceste lucrari de hidroizolatii sunt destul de complexe, deoarece trebuie sa se ia in calcul locul unde se executa, daca sunt hidroizolatii la subsol, la pereti, la acoperis sau hidroizolatii pentru terase. Pentru fiecare caz in parte se va folosi un anumit tip de material, sau mai bine spus se potriveste mai bine un anumit tip de material. De exemplu, pentru hidroizolatii la subsoluri este de preferat sa se utilizeze un produs special, care se toarna in betonul armat folosit pentru construirea fundatia si care are rolul de a cristaliza porii, ceea ce impiedica patrunderea apei provenite de la ploi sau la izvoarele subterane.

Cititi mai multe pe www.mincon.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.