Rulou terasa verde

rulou terasa verde

Exista pe piata si in industria de specialitate diverse tipuri de rulouri pentru terasele verzi, dintre acestea cele de mai jos fiind cele mai utilizate.

Ruloul din plastic transparent si casetat este optiunea ideala pentru a fi utilizata la inchiderea teraselor, a foisoarelor de gradina, a spatiilor deschise pe care le au restaurantele si cafenelele. Acest tip de rulou este constituit ca copertine care au o protectie verticala, iar ruloul utilizat pentru asta are o folie transparenta avand grosimea de 0,8 mm este rezistenta la ploaie, la zapada ori vant si care poate sa fie rulata in caseta superioara atunci cand este nevoie ca spatiul sa fie deschis si aerisit.

In sezonul rece insa, acesata folie este coborata cu ajutorul ghidajelor laterale din aluminiu, ce sunt dotate cu cate doua randuri de perii, asa cum este si caseta, aceste ghidaje oferind deasemenea si o protectie suplimentara impotriva vantului.

Rulourile teraselor verzi  sunt discrete si aspectuoase si pot sa fie actionate fie manual fie cu ajutorul unui motor, insa in combinatie cu pergola poate sa ofere solutii complete atat in ceea ce priveste acoperirea cat si protectia.

Pe langa avantajul pe care il ofera in protectia spatiului impotriva intemperiilor, ansamblul va pastra si o temperatura ce ramane constanta in incapere, ceea ce o face ideala inclusiv pentru spatiile care sunt semi-inchise.

Ruloul din folie transparenta care sunt necesare au forma unei copertine care e insa cu rulare in plan vertical si care se monteaza folosindu-se console laterale care au prindere fixa, fara sa aiba o rama ce incadreaza folia.

Acest tip de rulouri sunt foarte bune in cazul teraselor, al foisoarelor, al ferestrelor si balcoanelor, dar si pentru utilizarea in cadrul spatiilor comerciale, oferindu-le protectie atat impotriva vantului cat si a ploii  sau al zapezii.

Aceste sisteme care au rulare pe tambur se pot adapta usor in spatii indiferent de deschiderea lor, chiar si cu inaltimi care ajung pana la 3 metri, si in functie de dimensiuni pot sa varieze intre diverse optiunile de strangere.

Tinandu-se cont de particularitatile pe care le are spatiul, poate fi utilizata folie transparenta, voal care sa fie perforat ori simplu, ca si modalitate pentru acoperire si protectie. Folia se poate fixa pe lateral, folosindu-se banda de arici, iar in cazul partii de jos se utilizeaza  doua carlige care au rolul sa prinda lamela terminala.

Rulourile teraselor verzi care sunt exterioare si confectionate din aluminiu pot sa ofere beneficii atat pe perioada verii, cat si in timpul iernii, oferind o izolare termica foarte eficienta, lamelele acestor rulouri  avand umplutura din spuma poliuretanica. In acelasi timp, rulourile de acest fel pot sa asigure si izolarea fonica, obturand complet patrunderea oricarei urme de lumina in incapere, protejand in acest fel fereastra de intemperii. Aceste rulouri  pot sa fie dotate si cu sistem de autoblocare ori cu yala in scopul protectiei antiefractie si la cerere se poate adauga actionarea electrica, aceasta fiind disponibila in doua variante, cu motor cu buton ori cu motor cu telecomanda.

Rulourile exterioare, pot fi gasite intr-o gama larga de culori, ele beneficiind optional de plase anti-insecte ce sunt incorporate, care se vor actiona manual.

Detalii pe www.Odu.Ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.