Rulouri de gazon de inalta rezistenta

rulouri gazon

Dupa achizitionarea rulourilor de gazon este necesara parcurgerea anumitor pasi, recomandati de specialisti pentru a obtine rezultate maxine atat din punct de vedere vizual cat si al calitatii gazonului.

Pentru a monta rulourile de gazon se parcurg urmatoarele operatiuni:

Pregatirea terenului

Dupa ce clientul a acceptat oferta in ceea ce priveste achizitia si montajul gazonului, se stabileste de comun acord intre client si specialisti, o zi considerata a fi propice, atat pentru client dar bun asi din punctul de vedere al vremii. La data stabilita, specialistii aduc acasa la client rulourile de gazon care sunt necesare suprafetelor ce se doresc a fi amenajate. De regula se incepe devreme, dimineata si asta deoarece pregatirea terenului in vederea montarii rulourilor, dureaza.

Rulourile de gazon sunt aduse de la cel mai apropiat centru fata de client, direct in curtea acestuia. Inainte sa se de monteze rulourilor, este pregatit terenul indepartandu-se plantele care sunt pe teren si se grebleaza zonei care urmeaza sa fie acoperita cu gazon. Specialisti se vor asigura ca marginile, fie ca sunt ale aleilor, ale verandei si piscinei sunt atat drepte cat si inclinate in mod corespunzator pentru a se monta rulourile de gazon. Asta va asigura o scurgere buna a apei, precum si un aspect estetic placut pe care-l va avea peluza de gazon.

Montajul instalatiei de irigare

Dupa cum se stie deja timpul este unul pretios motiv pentru care , ultimul lucru pe care cineva va vrea sa-l faca in fiecare seara, dupa intoarcerea de la munca, este sa mute un aspersor dintr-un loc in altul, pentru udarea intreagii peluze de gazon. Din cauza aceasta , se recomanda sa se monteze o instalatie de irigare, care se va afla sub ruloul de gazon, in scopul de a ne asigura ca peluza va fi corespunzator si periodic irigata, iar timpul persoanei care are gazon il poate folosi in alt mod , mai placut si profitand de oaza verde care este oferita de propriul gazon.

Pentru montajul instalatiei de irigare se vor sapa santuri in scopul plasarii tevilor din PVC, de regula cu 20 mm diametru. Dupa asta, se vor monta fittinguri si aspersoare rotative ce vor fi plasate la o inaltimea care sa fie ideala pentru udare, insa, dupa ce ruloul de gazon va fi montat, aspersorul nu trebuie sa fie vizibil. Lucrul acesta o sa protejeze aspersorul in cazul in care este tuns gazonul, insa o sa dea si un aspect deosebit peluzei dvs. Plasarea asperoarelor trebuie facuta in asa fel incat orice rulou sa fie acoperit cel putin o data si umatate de un aspersor sau mai multe.

Amenajarea solului

Desi solul, pe care a crescut ruloul de gazon, este important, la fel de importanta este si pregatirea stratului unde se va aseza ruloul de gazon. Importanta pasului acesta este data de faptul ca este posibil sa fie pregatit o singura data stratul de sub gazon. Modalitatile prin care se pregateste solului difera de la un soi a altul de gazon, insa , ca si regula generala, amplasarea stratului de compost ca si tratarea lui cu fertilizatoare faciliteaz prinderea ruloului de solul care e in gradina.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.