Sablare prin metoda clasica

sablare

In ceea ce se numaste cabina de sablare se produce curatarea suprafetelor cu ajutorul  sablarii, utilizand granule, si nisip pentru structurilor sudate si pentru pieselor de lucru confectionate din otel.

Pulverizarea se poate face cu o instalatie de sablat care are aer comprimat. Constructia unei cabine de sablare este de tip panel, si conform necesitatilor, modelul cabinei poate fi cu una ori cu  doua usi de intrare ce sunt instalate, si care in interiorul lor au prevazuta o protectie adecvata contra  uzurii.

Iluminatul spatiului unde se lucreaza se face cu ajutorul corpurilor de iluminat, de certitudine, acestea dfiind montate in tavanul respectivei camere de sablare. Cabina se realizeaza prin incorporarea asa numitelor panouri sandwich laterale si a plafonului direct in structura de otel pe care o are constructia.

Pe tavanul cabinei sunt lampi ce au rolul de a asigura iluminatul camerei precum si elemente suflante care au rolul de a  asigura realimentarea ei cu aer proaspat. O camera de sablaj are  elementele de sustinere care sunt necesare in scopul  instalarii elementelor de protectie care sunt din cauciuc , utile impotriva uzurii. Intreaga suprafata interioara pe care o are spatiului de sablaj e acoperita cu strat de cauciuc ce e intarit si cu insertie textila.

Pardoseala cabinei de sablare

Pardoseala pe care o are spatiului de lucru poate fi un dalaj plan si  in acest caz se poate strange materialului abraziv manual cu ajutorul unui colector de granule, insa acest lucru poate sa se faca si automatizat. In cazul in care se opteaza pentru automatizare, pardoseala spatiului unde se lucreaza va fi acoperita cu grilaj iar pe acesta se poate circula, iar sub grilaj se afla  sistemul de colectare pentru granule cu podea de racleti.

Sistemul acesta are rolul de a transporta in colector toate granulele ce au fost imprastiate. Colectorul pentru materialul abraziv va transporta granulele catre elevatorul cu cupe, iar acesta  le duce mai departe la  sistemul de curatare pe care-l are  materialului abraziv.

In sistemul de curatare pe care il are materialul abraziv se face separarea de restul granulelor de granulele uzate, dar si de zgura al rezidurilor oxidate si al celorlalte impuritati care sunt desprinse de pe suprafata pe care o au piesele curatate. Materialul de sablare care a fost curatat se va colecta in rezervorul care este tampon si dozator si de aici poate fi  reintrodus intr-un rezervorul care are  aer comprimat folosindu-se unitatea de inchidere pe care o are sectorul. Praful care se genereaza pe intreg parcursul sablajului este praf aspirat de un ventilator cu rol de aspirator. Aerul care e aspirat este apoi curatat de un sistem cu filtre care executa o filtrare fina motiv pentru care aerul cu praf nu va ajunge inapoi in mediu. Comanda pentru intreaga camera de sablare se face cu ajutorul si prin intermediul unui dulap separat, de comanda .

Componente cabina de sablare

O cabina de sablare se poate compune din unitati principale si din accesorii cum ar fi:

  • structura cabinei de sablare;
  • portile de intrare si usi de intrare speciale pentru personal;
  • sistemul de colectare pentru materilul de sablare care are podea de racleti;
  • invelisul de protectie confectionat din cauciuc special impotriva uzurii spatiului de lucru.

Detalii pe advar.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.