Scanare 3D performanta de la Cad Works International

Scanare 3D este cunoscuta ca “digitizare” sau “digitizare 3D”, fiind un proces care utilizeaza un palpator pentru a capta forma obiectelor 3D si pentru a le recrea intr-un spatiu de lucru virtual. Datele sunt colectate sub forma de puncte si fisierul rezultat este numit “nor de puncte”.

Firma Cad Works International din Craiova comercializeaza produse de scanare 3D, marca Creaform. Aceasta firma este dezvoltatorul si producatorul acestor tipuri de scannere 3D ce sunt utilizate manual si care se pozitioneaza precis datorita tehnologiei cu laser.

Scanare 3D – ce inseamna acest lucru?

 

Scanare 3D performanta de la Cad Works InternationalProcesul de digitizare capteaza geometria, curbarea suprafetelor compuse si caracteristicile care sunt dificil de masurat utilizand tehnici traditionale de masurare.

Pana nu demult, digitizarea era limitata de viteza de deplasare a capului de scanat. Alegerea corecta a sistemului de palpare depinde de tipul piesei ce se scaneaza si de bugetul alocat pentru achizitionarea sistemului de scanat.

Materialele tipice care pot fi digitizate includ: piatra, ceramica, sticla, metalul, lemnul, plasticul, cauciucul si lutul.

Scanare 3D – care sunt rezultatele comunicate?

 

Datele care sunt colectate pot fi transformate in nor de puncte sau utilizate pentru:

– a oferi un model CAD 3D;

– prototipare rapida dupa ce au fost pregatite intr-un format specific;

– inspectie a produselor pentru a fi comparate cu un model CAD existent si utilizate pentru a crea un grafic color al erorilor.

Tehnologia pe care este bazat procesul de scanare 3D:

– Lumina este proiectata pe obiect (in cazul tehnologiilor ce folosesc lumina);

– Obiectul reflecta lumina care este apoi colectata de un senzor digital;

– Utilizand ecuatii algebrice, coordonata spatiala 3D (X, Y, Z) a punctului de pe suprafata este calculata;

– Locatia punctului in sistemul de coordonate este stocata ca parte a unui nor de puncte ce reprezinta piesa fizica;

– Milioane de puncte sunt colectate in acest fel pana cand intreaga suprafata a piesei sau piesa a fost digitizata;

– Datele digitale (numite generic “nor de puncte”) sunt folosite pentru rapid prototyping sau inspectia produsului.

Chiar daca sunt destinate copierii sau controlului geometric sau mai degraba realizarii modelelor geometrice virtuale si realizarii produselor, se disting 2 grupe de tehnologii : cu sau fara contact.

Contactul se refera la palpare de control sau la recopiere identica a suprafetelor, in timp ce tehnologiile fara contact se dezvolta din ce in ce mai mult in domenii de aplicatii unde evolutiile tehnice sunt rapide.

Impactul tehnologiei de scanare 3D asupra dezvoltarii unui produs

 

Companiile cauta tehnica de scanare ca un potential instrument pentru cresterea productivitatii si pentru rezolvarea unor chestiuni in legatura cu nevoia de a crea un fisier 3D digital pentru un obiect, acolo unde acesta nu a existat inainte.

Scanand o piesa 3D si trimitand aceasta scanare unor programe de software sau prototyping, ti se ofera nu numai avantajul reducerii timpului necesar acestei sarcini, dar si Scanare 3D performanta de la Cad Works International1economii. Reproducerea unui obiect prin proiectarea traditionala CAD si apoi introducerea in calculator este dificila si, de obicei, rezultatul nu se potriveste cu originalul. Aceasta noua tehnologie ingaduie firmelor mari si mici sa-si rezolve anumite probleme legate de computerizare, probleme care sunt extrem de importante in ceea ce priveste latura lor competitiva.

Scanarea laser poate oferi o diferenta masurabila, pentru o calitate marita si pentru accelerarea timpului necesar producerii lor, in timp ce costurile noilor produse se reduc considerabil. Scanarea laser este realizata utilizand un dispozitiv laser care colecteaza un sir de date.

Apeland la scannerele 3D comercializate de catre firma Cad Works International vei beneficia de avantajele indiscutabile ale unei tehnologii de varf. Scannerele 3D ERGOscan, VIUscan, EXAscan, UNIscan, MAXscan si REVscan sunt dispozitive care analizeaza obiecte pentru colectarea de date despre forma si culoare, urmand ca aceste date sa fie folosite la realizarea imaginilor digitale 3D pe calculator.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege scanare 3D de la Cad Works International. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Cad Works International? Pentru detalii, suna la numarul 0251-419.764 sau trimite e-mail pe adresa tudorp@cadworks.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.