Scaun auto copii pentru siguranta maxima

scaun auto copii

Achizitia unui scaun auto copii este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le facem atunci cand  dorim sa mergem cu copilul cu masina. Acest lucru nu este pentru ca legea ne impune asta, ci si pentru ca orice copil trebuie trasnportat intr-un astfel de dispozitiv pentru a ii garanta siguranta in timpul deplasarii. In fapt orice scaun auto copii nu este destinat doar pentru a proteja copilul in timpul unui accident, ci si pentru a il transporta in conditii oportune, indiferent daca mergem cu masina foarte putin.

Alege scaun auto copii dupa varsta si greutatea sa

Atunci cand alegem un scaun auto copii este necesar sa avem in vedere tipul de scaun in functie de greutatea si varsta copilului. Este necesar sa respectam aceste bareme orientative pentru ca altfel riscam alegerea unui scaun auto copii nepotrivit. Orice scaune auto copii se impart in patru categorii ce au in vedere acesti parametri, greutate si varsta. O prima categorie este reprezentata de grupa 0 ce este destinata bebelusilor cu varsta de la 0 la 1 an si greutatea cuprinsa intre 0 si aproximativ 13 kg. Pentru copii cu varsta intre  6 luni si 3 ani sau maxim 4 ani si greutatea cuprinsa intre 9 si 18 kg se recomanda scaune auto copii din grupa 1. Dupa ce copii au mai crescut puteti trece la scaune auto grupa 2 pentru copii cu varsta intre 3 si 7 sau 8 ani, iar greutatea de 15-25 kg. Chiar daca copilul este mai mare, ii puteti oferi protectia necesara cu un scaun auto copii din grupa a 3-a. Acestea sunt recomandata pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, si greutatea inttre 22 si 36 kg.

Scaun auto copii in functie de gen

Daca avem un baietel sau poate o fetita, putem alege un scaun auto copii in functie de gen de pe Magazinul Mamicilor. Veti gasi o serie de modele diferite, atat din punct de vedere al culorilor, cat si din punct de vedere al modelelor tapiteriei. Pentru baieti sunt scaune auto copii de culori mai inchise, de la verde, albastru si pana la cele negre, fiecare avand diferite simboluri, modele si desene specifice baietilor. Pentru fete se gasesc o gama variate de scaune auto copii, de la cele cu desene si printese, pana la cele viu colorate in roz, galben, mov si multe alte culori.

Atentie la omologarea scaunului auto copii

Daca v-ati hotarat asupra tipului si modelului de scaun auto copii, atunci este timpul sa aveti in vedere si faptul ca acesta sa fie omologat, doar astfel o sa aveti certitudinea ca ati luat un produs ce ofera siguranta maxima. De asemenea aruncati o privire si asupra centurilor de siguranta, acestea trebuie sa fie reglabile si prinse in mai multe puncte, cel putin cinci.

Pentru a transporta copilul cu masina in cele mai bune conditii, este necesar sa avem un scaun auto copii potrivit pentru el, atat din punct de vedere al varstei, greutatii, cat si al design-ului. Alegeti cele mai bune produse pentru a sti ca aveti copilul in siguranta.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.