Senzorii de parcare – accesoriu auto de real folos

Pentru a rparking_sensor-bikeealiza o parcare corespunzatoare intr-un spatiu stramt, multi producatori de autovehicule implementeaza in dotarea masinilor senzorii de parcare. Acestia ajuta conducatorul la parcarea cu spatele a automobilului. Daca nu aveti in dotare un astfel de echipament auxiliar pentru parcare, nu va faceti nicio grija, va puteti achizitiona kit-uri de senzori de parcare ce pot fi montati pe masina dumneavoastra.

Firma Car Style Group, cu sediul in Bucuresti, pune la dispozitia clientilor o gama foarte diversificata de produse si accesori pentru automobile, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de intreg confortul si siguranta necesara atunci cand va aflati la volanul masinii. Din gama variata de produse comercializate de firma bucuresteana se disting urmatoarele:

  • Sisteme de navigatie auto. Acestea provin de la firme de renume (Garmin);
  • Sisteme de boxe auto (Kenwood, Sony etc.);
  • Sisteme DVD Auto. Firma asigura si montajul unui astfel de sistem pe masina dumneavoastra;
  • Car kit-uri Bluetooth;
  • Alarme auto;
  • Senzori de presiune roti;
  • Senzori de parcare.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre senzorii de parcare si despre avantajele folosirii lor ca echipament auxiliar.

Avantajul folosirii unui astfel de echipament este evident. Cu ajutorul lui veti realiza parcari mult mai bune, parcari in cele mai inguste locuri. Alt avantaj al senzorilor de parcare este faptul ca nu afecteaza sub nicio forma partea estetica a masinii. Costul de achizitionare al senzorilor de parcare oferiti de firma bucuresteana Car Style Group este accesibil pentru toate buzunarele. Puteti alege dintre senzorii de parcare cu avertizare luminoasa sau cu avertizare sonora. Cele mai performante sisteme sunt prevazute si cu o camera video pentru a aprecia exact distanta la care se afla obstacolul din spatele masinii.

Senzorii de parcare folosesc ultrasunetele pentru masurarea distantei de la bara din spate sau din fata pana la obstacolul din calea acesteia. Unda de inalta frecventa se va lovi de obstacol si se va intoarce la senzor, acesta calculand distanta in functie de timpul necesar parcurgerii acestei distante. Acelasi principiu de functionare se foloseste si in cazul sonarelor sau al radarelor. Acesti senzori se activeaza in mod automat, atunci cand se cupleaza treapta de viteza pentru mersul inapoi. Cand se decupleaza, senzorii se vor opri din functionare. Senzorii amplasati pe bara din fata se activeza manual, de obicei prin apasarea unui buton si se dezactiveaza in mod automat atunci cand vehiculul depaseste o anumita viteza.

Cel mai folosit mijloc de avertizare este cel sonor. Frecventa sunetului (bip, in cele mai multe cazuri) va creste in functie de cat de aproape este obstacolul de masina. Daca masina este foarte aproape de obstacol se va auzi un bip continuu, semnal de avertizare pentru sofer sa se opreascsenzori parcarea imediat.

Alt mod de avertizare este cel vizual. Exista cateva masini ce au in bord o pictograma a masinii, iar in timp ce se apropie de obstacol, in spatele pictogramei va aparea si obstacolul. Acest mod de avertizare nu este la fel de eficient ca cel sonor, conducatorul fiind nevoit sa fie atent si la pictograma si la drum in acelasi timp.

Montarea senzorilor de parcare oferiti de firma bucuresteana Car Style Group difera de la masina la masina, dar nu va afecta aproape deloc aspectul estetic al acestora.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul www.articole-promo.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.