Sergiu Art –arta la superlativ!

SPictura icoane, pictura retro, reproduceri personale, pictura murala, tablouri, biserici din lemn, restaurare si conservarea colectiilor de arta – sunt doar cateva dintre ofertele cu care compania Sergiu Art le prezinta iubitorilor de arta si frumos.

Firma Sergiu Art, infiintata de catre Serghei Pavlov, s-a remarcat pe piata datorita serviciilor de exceptie in domeniul restaurarii si al artei plastice.

Echipa de profesionisti, compusa din pictori si restauratori cu studii de specialitate, va ofera servicii complete de pictura, restaurare si conservare ale colectiilor de arta. Seriozitatea artistilor, talentul si atentia la detalii, dar si numarul mare de expozitii la care a participat, a facut din Sergiu Art un partener de incredere pentru multi clienti din tara si strainatate.

Portofoliul lucrarilor este unul impresionant, de la icoane la tablouri, de la mobila la biserici, serviciile fiind de cea mai buna calitate.S 1

Pictura, una dintre cele mai frumoase si mai vechi expresii ale artei umane, este astazi considerata amalganul creatiilor artistice facute pe suprafete.

Mare parte din picturile occidentale si orientale sunt bazate pe motive religioase. Demn de semnat sunt picturile din scene biblice, pe care le descoperi cu usurinta chiar pe peretii catacombelor ori a plafonului interior al Capelei Sixtine. Nu mai putin importante sunt si picturile orientale, ce infatiseaza scene din viata lui Buddha, ori fragmente din mormintele faraonilor egipteni.

S 2Sergiu Art iti ofera servicii complete de pictura icoane folosind o tehnica foarte apropiata de cea ruseasca. Se utilizeaza tempera ou pe o suprafata de foita de aur, iar peste vopseaua aplicata se graveaza manual pentru a se scoate in evidenta imbracamintea.

Tempera pe baza de ou este una dintre cele mai vechi, mai utilizate si mai folosite metode in pictura. Tempera pe baza de ou se folosea inca din perioada preistorica, dupa cum au descoperit arhelologii. Tehnica este una foarte rezistenta la umiditate si schimbari de temperatura, necesitand in acelasi timp multa rabdare, dar si experienta.

Tempera pe baza de ou este tehnica cu cea mai mare utilizare in iconografie. Emulsiile de tempera formeaza un strat protector, care nu isi schimba culoare in timp ca si culorile in ulei si se usuca intr-un timp mult mai scurt.S 5

Daca este aplicata intr-un strat de culoare foarte subtire, tempera capata un aspect translucid, la fel ca si acuarela. Daca este insa aplicata in straturi mai groase, ea devine opaca si foarte asemanatoare cu guasa.

Si chiar daca aceasta vopsea se spune ca se usuca la atingere dupa doar cateva secunde, ea se usuca in profunzime abia dupa un an de zile.

Urmeaza aplicarea pe spatele  picturii a doua traverse special concepute pentru a se evita curbarea icoanei. Traversele sunt stinghii transversale ce se aplica pe spatele panourilor pictate inca de la inceputurile picturii. Sunt confectionate dintr-o esenta lemnoasa mai moale decat cea a panoului, sau chiar una similara. Traversele se pot opune dezmembrarii, dar si tendintei spre curbura. Se aplica cu masura, fara strangulari ce ar putea duce la producerea de fisuri.

S 6Pentru ca stie sa-si respecte colaboratorii si clientii, Sergiu Art va garanteaza calitatea lucrarilor efectuate, la preturi fara concurenta.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.