Servicii ddd

servicii ddd

Prin serviciile executate de firmele care presteaza servicii ddd, se asigura curatarea spatiilor contaminare, unde se gasesc diversi agenti patogeni. Unul dintre serviciile efectuate de specialistii in servicii ddd, poate un serviciu mai putin cunoscut dar care castiga teren, este serviciu de dezinfectie.

Prin infectie, specialisti descriu de fapt relatia dintre microoganisme si macroorganisme, respectiv  patrunderea unui agent patogen sau mai multi agenti patogeni, in tesuturile vii, in acest fel, parazitandu-le.

Prin dezinfectie, actiunea prestata de firmele care au in obiectul de activitatea servicii ddd, se intelege aplicarea unui complex de masuri ce se aplica in scop de decontaminare, prin acesta urmarindu-se distrugerea si indepartarea ori micsorarea numarului de agenti patogeni si agenti conditionat patogeni de pe elementele mediului extern, ajungand prin eliminare  pana la o limita a acestora la care prezenta lor sa nu mai constituie un risc de producere a oricarei infectii.

Descrierea dezinfectiei

Dezinfectia reprezinta un procedeu chimic ce elimina orice organisme microbiene ce sunt in crestere, dar care nu au neaparat unele formele rezistente, acestea fiind sporii. Prin dezinfectant specialistii descriu produsul ori substanta ce are acea capacitate de distrugere sau de neutralizare a agentilor infectiosi ce se afla in mediul extern.

Specialistii din acest domeniu executa si antisepsie care este complexul cu masuri cu ajutorul carora se distrug ori sunt indepartati partial toti germenii patogeni de pe diferite elemente din mediului extern pana acestea ajung la o limita suficient de redusa a lor care nu mai da  posibilitatea sa se transmita si producere infectii.

Specialistii mai folosesc in timpul procesului de dezinfectie si antiseptic. Prin antiseptic profesionistii descriu si inteleg, produsul anume utilizat si metoda ce permite sa se realizeze antisepsiei. Asepsia, la randul ei inseamna absenta in totalitate formelor de viata de pe o suprafata. Aseptic, asa dupa cum descriu specialistii in servicii de dezinfectie, este termenul folosit pentru un obiect care nu mai are nici o forma de viata.

In functie de scopul pe care il urmareste dezinfectie, se deosebesc in acest domeniu:

  • Dezinfectia profilactica, ea fiind ceea care urmareste sa se faca prevenirea aparitiei si a raspandirii oricaror boli infecto-contagioase. Aceasta metoda se plica de regula in colectivitati.
  • Dezinfectia curenta sau continua care are ca scop distrugerea tuturor germenilor ce se afla cu siguranta in focare. Aceasta metoda este aplicata la produsele ce sunt eliminate de catre bolnavi si de purtatorii de germeni.
  • Dezinfectia terminala care este un proces radical si imediat al incaperilor si al inventarului pe care acestea il au.

Metode de dezinfectie

Principalele metode dezinfectie cunoscute de specialisti sunt:

  • curatenie, adica indepartarea microorganismelor ce se afla pe obiecte si pe tegumente, indepartare ce se face chiar prin eliminarea, stergerea prafului si a oricaror substante organice, aceasta operatiune putand face o decontaminare in procent de 95-96%, folosindu-se pentru asta apa, sapun sau detergent, urmata de clatire, stergere, periere si aspirare;
  • incinerarea obiectelor contaminate;
  • calcatul imbracamintii dar si al lenjeriei;
  • fierberea facuta lenjeriei de corp si a celei de pat pentru aproximativ 30 minute;
  • incalzirea facuta cu ajutorul vaporilor de apa si sub presiune al paturilor, al saltelelor, si paturilor precum si al covoarelor, la peste 100 C;
  • aplicarea razelor ultraviolete ce sunt emanate de lampi cu cuartz.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.