Servicii de ecarisaj de la Alvi Serv – Garantia curateniei si a sanatatii!

servicii ecarisajEcarisajul este procesul de colectare a deseurilor animale, respectiv a subproduselor de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman, in scopul procesarii sau incinerarii/coincinerarii acestora, incluzand activitatile de transport, depozitare si manipulare a acestora, dupa caz. Notiunea “deseuri de origine animala” nu include in acest caz continutul tractusului intestinal colectat la abator, balegarul sau purinul. O companie din Romania care va pune la dispozitie tot pachetul de servicii de ecarisaj este Alvi Serv din Arad. Aceasta ofera servicii de ecarisaj atat clientilor din Arad, cat si celor din judetele Timis, Hunedoara sau Caras-Severin.

Ecarisajul pe care compania din vestul tarii vi-l pune la dispozitie este o activitate esentiala pentru sanatatea populatiei, motiv pentru care a fost declarata de Guvernul Romaniei activitate publica de interes national. De asemenea, este foarte importanta pentru economia Romaniei, intrucat Uniunea Europeana conditioneaza exporturile romanesti de carne si derivate din carne catre tarile UE de aducerea ecarisajului la nivel european.

Conform legii, Primariile si Consiliile Locale sunt obligate sa incheie contracte de ecarisaj cu o astfel de unitate autorizata. Sunt responsabile de animalele moarte din gospodariile micilor crescatori, persoane fizice. De asemenea, sunt responsabile de animalele moarte de pe raza lor de autoritate, in cazul in care stapanii animalelor nu pot fi identificati. Ele sunt obligate sa anunte imediat mortalitatea unitatilor de ecarisaj cu care au contract, in vederea colectarii cadavrelor.

Micii crescatori de animale, persoane fizice au obligatia de a anunta moartea unui animal din gospodarie catre Primarie sau Consiliul Local, in cel mai scurt timp. Unitatile de crestere a animalelor, unitatile de productie, depozitare, procesare ori comercializare a carnii si a altor produse de origine animala, cu exceptia celor care au echipamente proprii autorizate de neutralizare, au obligatia de a incheia astfel de contracte.

Cum se desfasoara procesul de colectare? 

Conform Ordonantei nr. 47/11.08.2005, in momentul in care in gospodaria unei persoane fizice moare un animal, cetateanul este obligat ca in cel mai scurt timp sa anunte Primaria sau Consiliul Local. La randul lor, acestea sunt obligate sa preia cadavrul din gospodarie si sa anunte unitatea de ecarisaj cu care au contract. Unitatea de ecarisaj este obligata sa raspunda solicitarii in cel mai scurt timp.

Avand la baza comenzilor si contractele incheiate cu diferiti clienti, Alvi Serv se implica in toate etapele ce conduc la incinerarea cadavrelor de animale din ferme, gospodarii si spatii publice. Deseurile de  origine animala se impart in 3 categorii:

„Categoria I: MRS (materiale cu risc specific – ex: cadavre de rumegatoare si anumite organe de rumegatoare); animale de companie; animale de la gradinile zoologice; deseuri provenite din catering international etc;

„Categoria a II-a: cadavre de pasari si porci;

„Categoria a III-a: deseurile rezultate din abatorizare si deseurile provenite din reteaua comerciala.

Tehnologia de care dispune Alvi Serv este una de inalta calitate si se imbina perfect cu profesionalismul echipei astfel incat se pot indeplini cu strictete cerintele tuturor clientilor. Toate operatiunile efectuate in vederea realizarii colectarii si transportului deseurilor sunt intreprinse cu grija pentru ca dumneavoastra sa fiti multumiti de serviciile prestate.

In afara de serviciul de ecarisajAlvi Serv este si prestator de servicii de colectare, ambalare, transport si neutralizare/ distrugere de deseuri in zona vestica a tarii. Inaintea incinerarii, deseurile de tesuturi vegetale, deseuri de materiale plastice, deseuri din exploatarea forestiera, materii care nu se preteaza consumului sau procesarii, ambalaje care contin reziduuri sau sunt contaminate cu substante periculoase, sunt supuse procesului de tocare.

Date de contact:

Str. Bradului, nr. 63, Arad, Romania

Telefon : +40 740 256 276

Fax : +40 257 257 036

Email : contact@alviserv.ro

Articol oferit de zoom-biz.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.