Sfaturi intretinere ATV-uri pentru incepatori

Ca orice incepator in conducerea de ATV-uri trebuie sa iei aminte la cateva sfaturi pentru ca tu sa te bucuri de achizitia facuta pentru cat mai mult timp. Nu-ti trebuie decat putin studiu si putina verificare inainte de orice drumetie pentru ca totul sa se afle sub control.

ATV-uri. Notiuni de baza pe care orice incepator trebuie sa le cunoasca

 

Sfaturi intretinere ATV-uri pentru incepatoriCu siguranta esti foarte nerabdator sa testezi limitele ATV-ului pe care abia l-ai cumparat, insa inainte de a porni la drum ar trebui sa tii cont de cateva sfaturi, cativa pasi care te vor lumina si te vor ghida pentru a-ti intretine ATV-ul corespunzator.

1. Invata tot ce este posibil despre ATV-uri, in special despre modelul pe care tocmai l-ai cumparat. Studiaza cu mare interes cartea tehnica cu care iti este livrat, cauta informatii suplimentare pe Google si participa la discutii de pe forumurile de specialitate. Stim, ultimul lucru la care visezi dupa ce-ti cumperi un ATV este sa-i buchisesti manualul de utilizare, insa este vital daca doresti sa conduci in siguranta si sa te bucuri de achizitie pentru cat mai mult timp. Familiarizeaza-te cu toate functiile lui, cu sfaturile de intretinere pe care le gasesti in manual, dar si cu sfaturi pentru intelegerea si protejarea lui. Imbraca manualul in folie de plastic si pastreaza-l in spatiul de depozitare pentru a-l avea mereu la indemana;

2. Verifica-i in permanenta toate lichidele, iar la nevoie completeaza-le. Un ATV trebuie sa aiba suficient ulei in motor ca sa te poti incumeta la drumetii off-road. Mentine nivelul uleiului la parametrii optimi, in special in perioada rodajului si acesta va functiona la perfectie pentru foarte multi ani;

3. Prezoanele se verifica frecvent. Inainte de fiecare iesire este indicat sa verifici prezoanele. Daca acestea sunt slabite ATV-ul tau poate avea de suferit, dar si integritatea ta fizica;

4. Presiunea din pneuri trebuie verificata cu mare atentie. Presiunea mica presupune dezamagiri pe drum, adica manevrabilitate proasta, pana sau zgarieri ale jantelor. Daca presiunea este prea mare, „topaitul” ATV-ului nu va fi deloc confortabil. Seteaza presiunea in functie de indicatiile producatorului;

5. Regleaza comenzile. Manerele, frana si accesoriile de pe ghidon trebuie reglate pentru a-ti fi cat mai confortabile la condus.

Sfaturi de intretinere ATV-uri

In perioada de rodaj ATV-uri este indicat sa nu rulezi cu viteze mari, accelerarea realizandu-se doar pana la jumatate din capacitatea ATV-ului. De asemenea, Sfaturi intretinere ATV-uri pentru incepatori1indicat este sa nu rulezi pentru perioade foarte lungi de timp cu turatii ridicate. Nu uita sa verifici in permanenta nivelul lichidelor si a uleiului in special – primul schimb de ulei trebuie realizat de 200 km. Nu transporta greutati si nu tracta alte vehicule.

In cazul pornirii la rece, in prima faza deschizi socul in pozitia de sus, butonul de oprire in cazuri de urgenta trebuie sa fie in pozitia RUN, iar apoi actionezi cheia in pozitia ON. Schimbatorul de viteze se pune pe liber, se apasa butonul demarorului timp de 5 secunde fara a accelera, iar dupa pornire socul va fi redus la jumatate, pentru ca in cateva minute sa-l opresti de tot. Pana cand motorul se incalzeste acesta trebuie sa nu fie solicitat la turatii inalte.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege ATV-uri de la Bemiro Mania. Ai nevoie de informatii suplimentare despre magazinul si produsele Bemiro Mania? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0740-896.000 sau trimite un e-mail pe adresa bemiromania@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.