Sfaturi pentru imprimante multifunctionale laser color

multifunctionala-mfp-oki-mc342dn-copiator-imprimanta-scanner-fax-color-duplexa4Prezente in orice firma, acestea ne vin in ajutor de fiecare data cand vrem sa printam sau sa scanam un document, acestea fac viata mult mai usoara. Este vorba, dupa cum sigura ati ghicit, despre imprimante multifunctionale laser color oferite de Access Data Media Service, atat ca si produse ce pot fi achizitionate, dar si in regim de contract de inchiriere a acestor imprimante multifunctionale laser color .

Deoarece vorbim de echipamente delicate si complexe este foarte bine sa stim cum sa le ingrijim, pentru a evita situatiile neplacute. Pentru aceasta trebuie ca periodic sa va faceti timp de o ora pentru a curata imprimanta multifunctionala laser color pe care o aveti.

Sfaturi pentru curatarea imprimantei

Cum exteriorul la aceste imprimanta multifunctionala laser color este din material plastic, este suficient sa folositi o microfibra pentru a le curata. Inainte de orice lucru, inchideti imprimanta, deconectati-o intai de la calculator si reteaua de date si telefonie, iar apoi scoateti si cablul de alimentare. Scoateti tonneru-l pe care apoi, il puneti pe o hartie. De asmenea tavile de alimentare cu hartie trebuiesc scoase.

Microfibra este excelenta pentru asemenea situatii deoarece nu face scame si nici nu are nevoie de diferite substante de curatare. Fiind de ajuns doar stropirea ei usoara cu apa. In zonele mufelor, sau acolo unde sunt butoane, procedati cu atentie, pentru a evita intrarea apei din microfibra la circuite. Pentru ca vorbim de imprimanta multifunctionala laser color, este foarte important ca atunci cand stergeti suprafetele de sticla alei scanerului sa folositi o microfibra curata, speciala pentru ochelari sau geam. In cazul in care dispuneti de o piele de caprioara pentru ochelari, si aceasta este la fel de buna.

Pentru curatarea cavitatii in care este tonner-ul folositi o carpa de bumbac fina si uscata care sa nu lase scame. De asemenea, unele imprimanta multifunctionala laser color, cin cu o carpa speciala pentru curatarea cavitatii si a tonner-ului. Atunci cand stergeti cavitatea, aveti grija sa nu atingeti rolele cu burete din interiorul acesteia. In rest celalalte role de cauciuc le puteti sterge fara probleme.

Dupa finalizarea curatarii imprimantei, odata ansamblata, printati pana la zece coli de hartie blank. Astfel se poate curata si sistemul intern al capetelor de printare.

In cazul in care urmeaza sa plecati in vacanta, acoperiti cu ceva imprimanta pentru a evita depunerile de praf ce pot ajunge chiar si in interiorul acesteia. De asemenea, ocazional, folositi meniul de curatare din programul acesteia.

Utilizati software-ul imprimantei

Orice tip de imprimante multifunctionale laser color are in pachetul de drivere si aplicatii speciale de diagnostic si curatare. Cel putin odata pe luna consultati meniul de utilitare a driverului imprimantei.

Poate cel mai important lucru pe care orice utilizator de imprimante multifunctionale laser color trebuie sa-l cunoasca este ca in cazul aparitiei unor probleme, sa nu incerce sa remedieze de unul singur eventualele probleme aparute. Dupa cum spuneam mai devreme, aceste imprimante sunt echipamente delicate, astfel, orice interventie a persoanelor necalificate in acest sensm poate duce la aparitia de probleme serioase. Asadar, apeleaza cu incredere la specialistii de la Access Data Media Service pentru servicii de mentenanta si service.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.