Sifee Action. 3 pasi esentiali pentru proiectarea instalatiilor de incalzire

Sifee Action. 3 pasi esentiali pentru proiectarea instalatiilor de incalzireIarna si frigul au acaparat toata tara, iar instalatia de incalzire a sediului de birouri in care lucrezi nu mai face fata asa cum ar trebui? Acum este un pic cam tarziu sa te gandesti la executarea altei instalatii, insa te poti pregati, din timp, pentru anul urmator. Cum? Apeland la o firma specializata care se va ocupa de proiectarea instalatiei de incalzire viitoare. Acum realizezi proiectul, iar in vara-toamna te ocupi si de executia propriu-zisa a instalatiei.

Insa, pentru a avea o idee, catusi de cat, despre ce presupune o instalatie de incalzire, citeste cei 3 pasi esentiali pe care trebuie sa-i parcurga orice firma care se ocupa de proiectare. Si pentru ca tot vorbim despre astfel de firme, putem sa facem si o mica recomandare in acest sens. Este vorba despre Sifee Action din localitatea Selimbar, judetul Sibiu.

Sifee Action are o experienta de mai bine de 20 de ani in proiectarea, dar si executia de sisteme profesionale complete de incalzire. De asemenea, se ocupa si de climatizare si ventilatie, ceea ce impreuna poarta denumirea de HVAC.

Putina statistica

Pentru a analiza cat mai atent care metoda de incalzire este mai eficienta sau mai ieftina in producerea de energie termica, trebuie sa iei in calcul urmatoarele:

– Necesarul de caldura: 35 kW;

– Durata de functionare in timpul unui an: aproximativ 90 de zile;

– Durata de functionare medie in timpul unei zile: 6 ore;

– Combustibilul: lemn, peleti, energie electrica sau gaz;

– Unitatea de masura;

– Pretul fiecarui tip de combustibil pe unitatea de masura;

– Puterea calorica;

– Randamentul;

– Pretul unui kWh.

Din toate acestea rezulta ca cea mai scumpa optiune este cea pe curent electric, care atinge suma de aproximativ 2.000 de euro pe an. Pe locul 2 se situeaza peletii, cu un pret de aproape 500 de euro pe an. Pe locul 3 avem gazele naturale, cu un pret de aproximativ 387 de euro, iar pe locul 4 se afla lemnul, care este cel mai rentabil si utilizarea lui te costa in jur de 381 de euro pe an.

Cele 3 faze esentiale pentru proiectarea unei instalatii de incalzire

Proiectarea unei instalatii de incalzire centrala trebuie sa respecte urmatorii pasi, in conformitate cu reglementarile tehnice in vigoare, cu toate legile, dar si cu specificul fiecarei lucrari in parte:

1. Studiul de fezabilitate. Rolul lui este acela de a stabili cat mai exact toti indicatorii tehnico-economici, dar si principalele solutii pentru respectiva lucrare. In aceasta faza, trebuie sa obtii urmatoarele acorduri si avize:

– Certificatul de urbanism;

– Avizele necesare pentru asigurarea cu utilitati a cladirii;

– Acordul dat pentru necesarul de combustibili si energie;

– Acordul de mediu.

2. Proiectul tehnic. Acesta are la baza studiul de fezabilitate. El trebuie sa contina urmatoarele: borderoul, foaia cu responsabilitati, breviarul de calcul, memoriul tehnic, caietele de Sifee Action. 3 pasi esentiali pentru proiectarea instalatiilor de incalzire1sarcini, specificatiile tehnice, listele cu cantitatile de lucru si cu cele de echipamente, dar si graficul de realizare a lucrarilor. Acestea sunt partile scrise, insa exista si partile desenate.

3. Detalii de executie. Acest punct are la baza proiectul tehnic, care trebuie sa fie semnat de catre beneficiar. Se stabileste executantul si furnizorul si apoi se trece la treaba.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege proiectare instalatii incalzire Sifee Action. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Sifee Action? Suna la numerele 0269-560.080 si 0269-560.335 sau trimite un e-mail pe adresa tehnic@sifee.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.