Sisteme de alarma de la Break Sistems

sisteme de alarma

Dintre sfaturile utile pe care le pot da specialistii privind instalarea unui sistem de alarma e de retinut faptul ca o alarma poate sa gestioneze informatiile primite de la senzori si sa le proceseze tinand cont  de starea pe care o are la acel moment, sistemul, respectiv armat sau dezarmat.

Principalul rol al centralelor de efractie consta in semnalizarea atat optic cat si acustic si de la distanta in cazul detectarii unei intruziuni facute intr-un spatiul protejat.

Un astfel de sistem trebuie sa se pozitioneze intr-un spatiu unde se ajunge greu, unde este ferit de priviri dar totutsi un loc ce poate sa fie vizitat. Centrala nu trebuie sa stea intr-un mediu cu umezeala sau in conditii extreme, spre exemplu unde e foarte frig iarna ori prea cald vara. Deasemeni, nu trebuie ca in centrala sa ploua si nici peretele nu trebuie sa aiba condens.

Detectori de miscare

Detectorii , conform specialistilor, trebuie sa se monteze pe un pereti care are o inaltime cuprinsa intre 2 pana la 2,4 metri de la podea. Detectorii sunt unii volumetrici, adica ei supravegheaza un anume volum al incaperii. Ca zona pe care o acopera, detectorii au unghiul de deschidere la 90 de grade si, au rolul de a  detecta miscarea ce se face  la o distanta medie de aproximativ 12 metri. Se pozitioneaza in asa fel incat acestea sa poata sa  “vada” atat geamurile cat si caile de acces. In mod normal, e suficient sa fie montat un astfel de detector intr-un singur colt al unei camerei pentru a avea o detectie completa. In masura in care asta e posibil, instalarea detectorilor se poate face astfel incat un eventual intrus sa traverseze calea de detectie perpendicular, nu frontal.  Aria de detectie este una care e delimitata de catre granitele naturale cum ar fi peretii sau geamurile. Un  detectorul PIR al sistemelor de alarma nu va sesiza miscarea de dincolo de pereti ori dincolo de geamuri si asta pentru ca radiatia infrarosu nu poate trece prin aceste obstacole.

Sistemele de alarma care au  detectori pasivi,  cu infrarosu sunt cele mai cunscute si raspandite intre sistemele antiefractie. Acesta e un sistem intalnit atunci cand se doreste protejarea locuintelor dar si a sediilor mai mici de firme, si asta pentru ca este fiabil si accesibil. Astfel de  detectoare pot sa detecteze existenta si prezenta oricarui obiect ce emite unde infrarosii ,respectiv caldura, prin capacitatea de a  “invata” temperatura ambiente pe care o are locatia monitorizata, respectiv prin detectarea unei eventuale schimbari de temperatura care e datorata aparitiei unui obiect. Utilizand principiul diferentierii, respectiv verificand  prezenta sau  non-prezenta unei astfel de diferente, detectoarele pasive care functioneaza cu infrarosu pot sa identifice orice caz de intruziune intr-o zona ce este  monitorizata. Este important de stiut insa ca intre zonele care sunt acoperite vor exista intotdeauna spatii unde sensibilitatea senzorului e nula, asa numitele zone moarte, ce sunt utilizate  pentru comparare.

Limitarile procesului de detectie

Avand in vedere ca este un senzor ce  masoara miscarile termice, amplasarea lui in zone unde temperaturile sunt ridicate adica in zone apropiate de temperatura pe care o are corpul uman va duce cu siguranta la scaderea eficacitatii pe care o poate avea detectia.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.