Sisteme de hidroizolatii pentru acoperis

hidroizolatii acoperis

Acoperisul este cel mai important segment al unei cladiri si este expus direct la variatiile climatice, conditii extreme si miscari structurale cauzate de acesta. De aceea trebuie factute toate eforturile in etapa de proiectare pentru a asigura un sistem de protectie a acestuia. Cea mai buna metoda de protectie este reprezentata de sistemele de hidroizolatii pentru acoperis. Cu toate acestea, in unele cazuri s-a descoperit ca solutia economica nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Astfel, sistemul care asigura cea mai buna protectie trebuie sa fie ales chiar daca este putin mai costisitor.

Importanta sistemelor de hidroizolatii pentru acoperis

O structura sau o cladire are nevoie de hidroizolatii la acoperis deoarece betonul nu poate proteja singur infiltrarea apei. Toate acoperisurile plate in epoca moderna sunt in general construitedin ciment ramforsat. Acest material rezolva toate problemele acoperisurilor plate cu exceptia faptului ca acestea trebuie protejate cu sisteme de hidroizolatii de acoperis.

Uneori, sunt folosite componente de hidroizolatie in beton insa de cele mai multe ori acestea nu sunt suficiente. De aceea este necesara aplicarea unor sisteme de hidroizolatii de acoperis care adesea au un dublu rol. In primul rand este vorba de izolarea din punct de vedere termic a partii de sus a cladirii si apoi vine partea cu protejarea de infiltratiile apei. In plus, stratul ofera panta necesara pentru drenajul apei pluviale.

Alegerea sistemelor de hidroizolatii de acoperis

Pentru a proteja corespunzator partea de sus a locuintei dumneavoastra trebuie sa apelati la hidroizolatii de acoperis. Sunt multe sisteme de izolatii de acoperis disponibile pe piata iar alegerea produselor depinde de cerintele clientilor avand in vedere anumite considerente. In primul rand trebuie luate in considerare conditiile de mediu cum ar fi variatiile de temperatura dintre zi si noapte sau intre anotimpuri deoarece o cladire este expusa la dilatare si la contractare in functie de temperatura. Apoi, daca o anumita cladire este slaba din cauza unei constructii defectuoase, fundatia fiind slaba, acoperisul este posibil sa fie afectat de vibratiile din jur. De aceea sistemul de hidroizolatii de acoperis trebuie sa permita astfel de miscari.

Tipuri de sisteme de hidroizolatii de acoperis

Realizarea unor hidroizolatii de acoperis este posibila prin folosirea unor anumite permutari si combinatii cu o gama larga de productie, care sa se potriveasca dorintelor clientilor. Indiferent de sistemul de hidroizoatii de acoperi folosit, este imperativ sa existe un substrat de baza care sa fie puternic din punct de vedere structural. Daca baza sistemului se sparge sau se rupa, atunci este de asteptat ca intregul sistem sa cedeze.

Pentru a avea stratul de baza suficient de puternic, betonul trebuie amestecat cu un sistem de hidroizolatii de acoperis care sa duca la formarea unui amestec omogen care sa reduca permeabilitatea. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca acoperisul are o inclinatie suficienta deoarece nu este permisa ramanerea apei in anumite zone din partea de sus deoarece aceasta se va infiltra in cladire. Exista multe sisteme de hidroizolatii de acoperis care au cedat din cauza faptului ca exista apa care sa ramana la partea de sus pentru o perioada mai lunga.

Mai multe informatii despre acest domeniu cititi pe www.Milucon.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.