Standarde cablu FTP cu sufa

Pentru instalatii curenti slabi ai nevoie de cablu FTP cu sufa, un cablu alcatuit din 8 perechi de fire rasucite sau torsadate. Conductorii acestui tip de cablu se invelesc intr-o folie exterioara de ecranare cu scopul de a proteja echipamentele impotriva interferentelor din afara, avand si rol de impamantare.

Cauti inspre cumparare cablu FTP cu sufa in tamburi de 300-500 de metri? Castel Distribution te poate ajuta cu modele variate.

Standardul EIA/TIA pentru cablu FTP cu sufa

 

Standarde cablu FTP cu sufaStandardul EIA/TIA (Electronic Industries Association/Telecommunications Industries Association) numarul 568 este cel care cuprinde specificatii despre cablu FTP cu sufa dupa cum urmeaza:

1. CAT 2 sau categoria2. Se refera la transmisiile de date care nu depasesc 4 Mbps si contine 4 perechi torsadate;

2. CAT 3 sau categoria3. Este categoria certificata pentru transmisiile de date de pana la 10 Mbps si contine, de asemenea, 4 perechi torsadate;

3. CAT 4 sau categoria4. In acest caz transmisia de date ajunge pana la 16 Mbps, iar numarul de perechi torsadate este tot de 4;

4. CAT 5 sau categoria5. Acum viteza creste si atinge 100 Mbps, numarul de perechi torsadate utilizate ramane tot 4;

5. CAT5e sau categoria 5e. Viteza este de pana la 100 Mbps, 4 perechi torsadate, insa torsadarile in acest caz sunt mai multe pentru fiecare metru decat in CAT5. Standardul EIA/TIA numeste aceasta categorie ca fiind cea mai utilizata;

6. CAT 6 sau categoria6. Viteza este de pana la un Gbps, are 4 perechi torsadate, iar specificatiile pentru zgomotul de fundal si pentru interferente sunt mai stricte;

7. CAT6A sau categoria6A. Atinge si 10Gbps, are 4 percehi torsadate ce pot fi prevazute si cu un despartitor central, astfel incat perechile din interiorul cablului sa fie frumos despartite.

Ce fel de conectori se foloseste pentru un cablu FTP cu sufa? Acesta se numeste 8P8C sau 8 Position 8 Contact. Se foloseste si pentru priza. In limbaj uzual se foloseste denumirea de RJ-45 pentru conector si priza, insa este gresita cu toate ca este larg raspandita. In cazul cablurilor FTP se foloseste un Rj-45 ecranat. Trebuie amintit ca acest tip de conector are 8 pini, acesti pini sunt cei care fac legatura intre priza si firele cablului FTP.

Cum se monteaza un conector Rj-45? Conform standardelor TIA/EIA-568 A si B. Acorda o atentie sporita la detorsadarea firelor.

Cablu FTP cu sufa gasesti la Castel Distribution

 

Daca ai nevoie de cablu FTP cu sufa, Castel Distribution este distribuitorul tau care-ti pune la dispozitie astfel de produse, mai multe modele in functie de nevoileStandarde cablu FTP cu sufa1 tale:

1. Cablu FTP cu sufa model Q5+. Are culoare gri si manta din PVC, cele 8 fire din dotare sunt din cupru, iar ecranul este realizat din folie de aluminiu. Castel Distribution vinde acest model la tamburi de cate 305 m;

2. Cablu FTP cu sufa model Well. Se vinde la rola, are un diametru al firului de 0.51 mm si un diametru al sufei de 1 mm;

3. Cablu FTP cuu sufa model Q5+. In acest caz culoarea mantalei din PVC este neagra si se vinde la tambur de cate 500 m.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege cablu FTP cu sufa de la Castel Distribution. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Castel Distribution? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-995.519 si 0730-507.835 sau trimite un e-mail pe adresa office@castel.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.