Sterilizator apa cu UV, solutia eficienta pentru o apa pura

uv

Pornind de la afirmatia savantului in micorbiologie Louis Pasteur –  “bem peste 80% din bolile noastre”, compania Puri Optima, specializata in importul si implementarea solutiilor de filtrare si purificare a apei, propune o gama complexa si completa de servicii si produse destinate potabilizarii apei ce provine de la reteaua publica de alimentare. Intre acestea se numara si sterlizarea apei cu ultraviolete, folosind in acest scop un sterilizator apa cu UV, de uz casnic sau industrial, dupa caz.

De ce sa folosim un sterilizator apa cu UV?

Potrivit specialistilor Puri Optima, sterilizarea apei cu raze ultraviolete este cea mai sigura metoda de dezinsectie la nivel mondial, bacterii, virusi si alte microorganisme fiind distruse in procent de 99,97 %, la trecerea prin fata lampii cu ultraviolete.Valoarea energiei degajate este de 46,000 micro wati pe secunda/centimetru patrat. Printre virusii si bacteriile cele mai periculoase pentru sanatatea umana, care declanseaza enterocolite si alte boli ale sistemului digestiv, afectiuni hepatice, dizenterie, febra tifoida, dar care pot fi eradicate prin procedura sterlizarii cu UV se numara: Streptococcus Faecalis, Stapylococcus Aureus, Hepatitis, Rotavirus, Mycobacterium Tuberculosis, Salmonella Typhosa, Shigella Dysenteriae, Stapylococcus Epidermidis.

Puri Optima comercializeaza mai multe variante de sterilizator apa cu UV, apa devenind pura intr-un mod natural, fara substante chimice, care sa afecteze si mai tare organismul uman. Sterilizatorul consta intr-o lampa cu ultraviolete care se poate monta vertical sau orizontal, in functie de accesorii. Pentru eficienta maxima, sterilizatoarele cu o singura lampa trebuie sa fie cat mai lungi si cat mai subtiri, astfel incat apa ce trece prin jurul lampii sa fie usor de penetrat de raza UV.

Tipuri sterlizator apa cu UV comercializate de Puri Optima

Puri Optima comercializeaza mai multe tipuri de sterilizator apa cu UV, de tip casnic, pentru domeniul industrial sau submersibile.

  • sterilizator apa cu UV model clasic, adaptat pentru teava de apa rece, ce poate avea ¼, ½, ¾, 1 sau 2 TOLI.  Este fabricat in SUA, eficienta sistemului fiind strict legata de compozitia apei care trebuie sterilizata (duritatea totala sa fie mai mica de 6 odH, in caz contrar fiind necesara o dedurizare prealabila). Partile componente ale sterilizatorului sunt: carcasa din otel inoxidabil, lampa UV din sticla dura, teaca de quart pentru protectia lampii, ballast cu indicator luminos al stadiului de functionare a lampii
  • sterilizator apa cu UV “Deluxe”, proiectat astfel incat sa poata fi montat vertical (preferabil) sau orizontal direct pe traseul tevii de apa rece, cu temperatura situata intre 5-50 grade Celsius. Toate componentele electrice sunt complet protejate impotriva contactului cu apa. Sterilizatorul contine un contor ce indica durata maxima de viata a lampii UV
  • sterilizator apa cu UV submersibil, pentru rezervoare cu capacitate intre 300 l si 3.000 l
  • sterilizator apa cu UV pentru domeniul industrial, proiectat pentru a putea fi montat atat vertical, cat si orizontal, cu intrare pe la oricare capat al tevii, in functie de viteza specifica de curgere prin sterilizator. Pentru a fi eficient, apa ce urmeaza a fi sterilizata trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici: duritate totala mai mica de 6 odH, fier < 0,3 mg/l, hidrogen sulfurat < 0,05 mg/l, suspensii solide < 10 mg/l, mangan < 0,05 mg/l. Sterilizatorul de uz industrial are panou de comanda complet automatizat.

Specialistii companiei Puri Optima potabilizeaza apa provenita din diverse surse atat pentru uz casnic, cat si pentru uz comercial sau industrial, oferind consultanta si recomandari tuturor persoanelor care inteleg si apreciaza importanta calitatii apei destinate consumului.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.