Sticla Sablata de la Herradesign.ro

sablare sticla

In caz ca nu stiti ce este acea sticla sablata va pot spune ca sticla sablata este acea sticla cu un aspect inghetat si care nu putem vedea prin ea. Acest proces de sablare a sticlei se efectueaza in principal cu suflarea nisipului fin cu o anumita presiune pe suprafata sticlei. Acest proces de sablare a fost brevetat pentru prima data in anul 1870 in Statele Unite ale Americii, care acest proces era utilizat initial pentru curatarea sticlei ce urmeaza a fi vopsita.

Procesul de sablare si materiale folosite la sablarea sticlei

Asa cum tehnologia a evoluat o data cu timpul, la fel si proces de sablare a sticlei s-a modernizat si el. Desi de regula cel mai utilizat material in sablarea sticlei este nisipul, o data cu modernizarea procesului de sablare a sticlei au aparut pe rand si alte materiale cu care sticla poate fi sablata. Un prim material este apa sub presiune. Alte materiale care se folosesc in procesul de sablare a sticlei sunt materialele nemetalice naturale si artificiale. Printre materialele nemetalice naturale putem gasi materiale precum zirconiu, nisip de olivine sau nisip de granat. Printre materialele nemetalice artificiale se numara zgura de fier, zgura de cupru sau zgura de perle ceramice. Alte materiale care se folosesc la sablarea sticlei sunt materialele metalice cum sunt bronzul, fonta dura sau gridul. Inafara de aceste materiale pe care le-am enumerat mai sus, daca va vine sa credeti sau nu, sablarea sticlei se mai poate efectua si cu materiale organicecum sunt bucatile fine de nuca de cocos sau perlele de nailon.

Inafara de acest de proces de sablare a sticlei cu materialele enumerate mai sus, sticla sablata se mai poate obtine printr-un proces de sablare chimic, in care este utilizat o anumita cantitate de acid. Acest proces de sablare chimic se foloseste in special la sablarea sticlei pentru usi interioare sau exterioare.

Intrebuintari ale sticlei sablate

Sticla sablata este un material care poate fi folosit cu succes la infrumusetarea usilor sau a geamurilor. De asemenea, astfel de sticla sablata poate fi utilizata cu succes in cladirile de birouri, fiind utilizata ca pereti despartitori intre birouri. Inafara de aceste intrebuintari, aceasta sticla sablata poate fi utilizata cu succes si in spatii comerciale la paravanuri dar si in locuintele personale la cabinele de dus.

Datorita sablarii sticlei, aceasta optine si o duribilitate mult mai mare si de asemenea este extrem de rezistenta la impactul cu anumiti factori externi chiar daca la prima vedere poate parea un material foarte fragil. De asemenea, sticla sablata poate fi realizata in anumite modele ceea ce poate oferi locuintei dumneavoastra un anume stil si o atmosfera aparte.

Preturile sticlei sablate variaza foarte mult deoarece acestea sunt in functie de grosime sticlei sablate, latimea si inaltimea sticlei sablate dar si de suprafata sticlei sablate vezi pe www.Herradesign.ro pentru mai multe detalii.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.