Studiul geotehnic pentru forajele de fântâni

foraje fantani

Atunci când alegem să părăsim jungla urbană și să ne retragem într-o zonă liniștită nu putem avea pretenția de a găsi acolo aceleași condiții ca în mediul urban. Tocmai acesta este și rolul companiilor de foraje fântâni, să ofere condiții prielnice oriunde ai locui. Apa după cum se știe este un element la fel de important ca aerul și fără acesta nu putem să ne ducem traiul zilnic fără a fi afectați.

Forajele de fântâni la prima vedere am zice că nu sunt un lucru foarte complicat dar realitatea este aceea că există mai multe etape pentru a putea determina locul în care să se realizeze forajul fântânii.

Dacă amplasamentul fântânii se face pe un loc greșit atunci întreaga investiție este una pierdută din start. În primul rând, înainte de a executa forajul de fântâni se face un studiu geologic.

Acest studiu geologic întreprins pentru forajul fântânilor se realizează cu scopul de a determina dacă zona respectivă este bună pentru a putea amplasa fântâna și pentru a putea alimenta constant cu apă locuința.

Nerealizarea unui studiu geologic poate avea consecințe grave cum ar fi dacă zona se află într-o zonă cu potențial de contaminare atunci apa nu va putea fi băubilă și întreaga investiție pentru forajul fântânii este inutilă. Este de subliniat faptul că în cadrul unui studiu geotehnic în vederea determinării posibilității de a realiza un foraj de fântână în zona vizată, respectă un număr foarte mare de factori care ar putea să influențeze în mod pozitiv sau negativ această operațiune.

Etapele pentru realizarea unui studiu geotehnic în vederea executării unui foraj pentru fântâni este un proces destul de complex dar fără acest studiu lucrările nu se vor putea executa. Prima etapă este acela de a viziona amplasamentul și obținerea de informații care ar putea să influențeze sau nu forajul fântânii.

A doua etapă a studiului geotehnic în vederea realizării forajului fântânii este colectarea datelor din arhivă pentru a putea determina dacă zona nu este supusă unor pericole și astfel se ajunge la a treia etapă care presupune începerea efectivă a lucrărilor pentru realizarea studiului. Fără acest studiu geotehnic nu veți reuși să obțineți aprobarea pentru a putea realiza forajul fântânii și nici firma prestatoare de asemenea servicii nu va putea să se apuce de lucru fără să cunoască anumite informații legate de terenul pe care se va realiza forajul fântânii.

În cadrul studiului geotehnic se vor preleva probe care se vor studia în laborator iar pe baza rezultatelor obținute se va stabili dacă zona respectivă poate primi aprobarea pentru foraje fântâni – WWW.Puturiapa-hidrogeofor.ro. Se vor trage concluziile și se vor interpreta rezultatele obținute apoi se vor studia aceste rezultate împreună cu inginerii, compania prestatoare a forajului pentru fântâni mai exact cu întregul colectiv implicat apoi dacă totul este în regulă se vor obține avizele și aprobările pentru ca să se execute forajul fântânii.

După predarea întregii documentații cuprins de studiul geotehnic, practic poate începe forajul făntânii și astfel să se demareze lucrările aferente acestei operațiuni.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.