Tabla pentru acoperis

tabla pentru acoperisAcoperisul unei case este comparata in literatura de specilitate cu un soldat credincios a carei patrie pe care o apara impotriva intemperiilor natrurii, este cladirea . Avand in vedere aceasta comparatie, devine evident faptul ca materialul din care este fabricat un acoperis trebuie sa fie intotdeauna rezistent la ploaie, la inghet si vant, la grindina dar si la umiditate excesiva. Ca sa faca fata acestor intemperii, este recomandat de catre specialisti ca materialul folosit sa fie tabla pentru acoperis. Aceastatabla prevopsita si faltuita are caracteristici tehnice care sunt net superioare unei table obisnuite din care se face tigla metalica spre exemplu. Tabla pentru acoperis prevopsita si faltuita este un materil ce se comporta ca unul usor maleabil cu o buna rezistenta la pliere care se face pentru falturi si are un comportament foarte bun la contractii si dilatatii. Avand suprafata plana si fara denivelari , tabla plana nu creaza denivelari sau obstacole in fata vremii . Ea este fixata de astereala plana si apoi continua prin fixarea cu cleme fixe sau cleme mobile care sunt montate la o ditanta de cel mult 40 cm intre ele, eliminandu-se in felul acesta pericolul de a fi smuls invelitoarea in momentul in care apar rafale de vant puternic. Datorita clemelor mobile, sunt permise alungiri, contractii sau dilatari datorate oscilatiilor temperaturii aerului.

Daca se compara invelitorile care sunt din sindrila bituminoasa cu cele care au sindrila traditionala din lemn , cu tigla din beton sau din gresie , ori cu tigla metalica , se poate spune cu certitudine ca cele din tabla pentru acoperis plana si faltuita este cea care reflecta caldura solara si in acelasi timp conserva un climat placut in mansarda.

Acesata tabla va rezista fara probleme la grindina ceea ce nu se poate spune despre celelalte materiale mentionate mai sus.

Cea mai buna metoda de montaj, care duce si la reducerea timpului folosit in acest scop este acea de a monta tabla plana prin imbinarea pe directie longitudinala a fasiilor prin sistemul denumit ,,clips” .

De regula, foliite de tabla pentru acoperis de la www.acopero.ro , plane sunt livrate avand vulturile fabricate in atelier iar imbinarea acestora se face prin suprapunere si prin apasarea profilelor marginale, acestea fiind asezate unul peste altul.

Cu ajutorul suruburilor se fixeaza colile de astereala , suruburi care ulterior vor fi acoperite de marginile colii cu vult de suprapunere. Suruburile nu au rolul de a strapunge tabla, ele fixandu-se in astereala prin anumite perforatii ce sunt facute special pe marginea tablei. In urma acestora vor rezulta falduri longitudinal – verticale care vor fi impecabile ca aliniere.

In mod normal, pentru suprafetele adiacente ale unei invelitori ca de exemplu pazii, atice , stresini, etc se apeleaza pentru a fi confectionate din tabla plana faltuita indiferent daca suprafetele mari sunt sau nu acoperite si cu alte materiale. Acest lucru se intampla pentru ca tabla plana poate sa fie lipita de suport si asta ca sa nu fie smulsa de vant. Este recomndat de catre specialisti sa fie folosita tabla de titan-zinc, obtinuta in laminor prin procesele de recristalizare facute la temperaturi ridicate.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.