Tapet lavabil

tapet lavabil

Odata cu achizitionarea modelului de tapet lavabil dorit , specialistii din magazinele specializate ne pot ajuta si cu cateva sfaturi si indrumari necesare atat inainte cat si in timpul aplicarii tapetului.

Pentru tapetele care sunt din hârtie trebuie sa se aplice obligatoriu si un strat de maculatură. In cazul celorlalte tipuri de tapet ca de exemplu de tipul ţesăturilor din fibră de sticlă ori tapetele care sunt din vlies cu fibră de lână maculatura nu este necesara.

Pentru tapetele grele care sunt din vinyl specialistii recomandă folosirea unui anume adeziv, respectand inclusiv indicaţiile care sunt scrise pe ambalaj. Atunci cand este nevoie, poate fi adăugat adeziv ce e pe bază de dispersie avand concentraţia de 20-30%.

Fiecare fâşie nouă a tapetului lavabil se va alinia la fâşia ce a fost lipită anterior şi se apasă folosind o rolă sau o perie pentru netezire.

Surplusul ramas de adeziv rezultat de la îmbinări se va şterge imediat. Pe intreaga durata a aplicării tapetului, trebuie sa fie evitata încălzirea excesivă ori formarea in incapere a curentului de aer. Înainte de lipire e bine sa punem laolaltă catre trei fâşii de tapet şi să verificăm atat omogenitatea nuanţei cat şi a modelului.

În magazinele care comercializeaza tapet lavabil , de regula, reclamaţiile se acceptă in baza prezentării etichetelor originale ce se aflau pe ambalaj la care se adauga o fâşie din tapetul ce e reclamat.

Aparitia si fabricarea tapetului 

Specialitate puteti sa aflati atat inceputurile fascinante pe care le-a avut tapetul cat si modalitatile de imprimare pentru cele mai interesante dintre modele.

Inainte sa apara tapetului, erau impodobiti peretii cu covoare de dimensiuni mari iar mai tarziu, peretii locuintelor se inveleau cu tapete ce erau imprimate in relief si care erau pictate din piele, ori cu tapete din matase, catifea si brocart.

La inceputuri, tapetul servea la izolarea peretilor, insa mai tarziu a capatat inclusiv un rol decorativ. Tapetul a atins o culme a popularitatii lui pe la sfarsitul secolului XVIII chiar inceput de secol XIX. In perioada aceasta, rolul principal al tapetului era decorativ. Modelele precum si culorile tapetului erau si urmau stilul respectivei perioade, reflectând o moda eleganta a vremurilor acelea.

Azi, in zilele noastre, varietatea pe care o au materialele utilizate la fabricarea tapetului incep de la cele care sunt considerate exotice si evoca vremuri demult apuse cum ar fi matasea si panza, ajungand prin materialele care sunt de origine vegetala ce anunta vremurile actuale, moderne si ajungand pana la PVC, un material durabil care e tratat termic.

Pornind de la acele simplele draperii ce erau din piei de animale si din materiale textile si pana la imprimarea moderna, digitala, e o cale lunga parcursa de tapet.

La inceput, era impulsionata dezvoltarea tapetului de priceperea si de cunostintele traditionale pe care le aveau mestesugarii, iar astazi, este sporita de evolutia noilor tehnologii de productie. In zilele noastre practic a devenit tapetul lavabil, un produs standardizat. In productia industriala a tapetelor se folosesc in general tehnologia specifica imprimarii la rotativa, dar modalitatile folosite la imprimare difera inclusiv in functie de material si de model.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.