Terenuri Chisinau – Axaimobil

terenuri chisinau

Pe piata reprezentata de terenurile din Chisinau sunt practicate diferite tarife cum ar fi de altfel in cazul acelor suprafete agricole care se gasesc in intreaga Moldova, asa ca preturile cresc incluisv cu peste 20%, urmand un trendu actual prin care s-a ajuns ca hectarul de pamant sa aiba pretul de aproximatic 1.900 de euro, asa dupa cum mentioneaza toate statisticile furnizate de agentii imobiliari care furnizeaza detalii in articolele cat si pe site-urile de specialitate , mentionand sici inclusiv conditiile care duc la cresteri de preturi aferente terenurilor de valoare.

Interesul care e investitorilor este unul mereu si mai mare fata de aceste terenuri din Chisinau, mai ales fata de cele care fac parte din domeniul agricol, asta reflectandu-se in mod clar in pretul acestor terenuri care a crescut constant in ultimii ani.

 

Preturile terenurilor in Republica Moldova

 

Daca in 2012 , in Moldova , pretul unui hectar ajungea sa fie si de peste 1.500 de euro, acum, pretul unui astfel de teren este de circa 1.900 de euro , acest pret fiind intr-o crestere constanta, iar investitorii isi doresc ca suprafete din acea zona sa fie din ce in ce parca si mai multe.

Spre exemplu, in Romania in unele judete cum este Iasiul, sunt multe cereriile, asa dupa cum afirma agentii imobiliari , cu privesc achizitia si vanzarea de terenuri, dar se pare ca se pot gasi greu niste terenuri agricole care sa fie si compacte, dupa cum doresc majoritate cumparatorilor.

 

Conditiile ce sunt impuse de cei ce tranzactioneaza, respectiv achizitioneaza terenuri in Chisinau, in general fiind vorba de terenuri agricole, vor ca suprafete respective sa fie unele compacte si solul lor sa fie unul bun ca sa poate practica pe acestea, agricultura.

Utilitatile cat si accesul la astfel de terenuri nu reprezinta niste factori importanti, dupa cum mntioneaza specialistii din domeniu, respectiv agentii imobiliari care arondeaza zona.

Se afirma si faptul ca pretul pe care terenurile il au in anii din urma, creste din ce in ce mai mult, in mod semnificativ. Daca de exemplu in luna februarie a anului 2012, circa 50 de hectare aveau cotatia de aproximativ 60.000 de euro, adica 1.200 de euro pret pe un hectar, in 2016 terenul acesta a ajuns sa fie cotat la aporximativ 2.000 de euro pentru un hectar, daca il stabilim pentru o suprafata care e atat compacta cat si productiva.

Totusi, pe masura ce a trecut timpul, au aparut din ce in ce si mai putine astfel de suprafete compacte, asa cum mentioneaza specialistii din acest domeniu al tranzactionarilor terenurilor in Chisinau dar nu doar de aici.

 

Analiza terenurilor inainte de achizitie

 

Exista multe localitati care sunt din Moldova sau din Romania unde, aceste anunturi ce au legatura cu terenurile ce au fost parcelate sunt utilizate pentru a face constructii de case si pentru terenuri agricole, care nu vizeaza suprafete mari. www.Axaimobil.md

Spre exemplu, sunt unele localitati sarace care au si cate 4 – 5 hectare cu pasune la care se adauga terenuri, ele ajungand sa fie comercializate la aproximativ 2.500 euro, acest pret fiind unul negociabil.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.