Termostat cu fir compatibil cu majoritatea centralelor termice

termostat cu fir

Chiar daca dispunem de surse de caldura moderne si eficiente, se poate intampla ca in perioada rece a anului sa nu beneficiem de un confort termic pe care ni l-am dori in interiorul locuintei noastre. Pot exista diferente de temperatura de la o incapere la alta, iar pentru a crea o uniformitate in acest sens este recomandabila instalarea tipului de termostat cu fir, care va uniformiza temperatura in intreaga casa, sporind astfel confortul si starea de bine.

Fata de modelele wireless, aceste aparate au nevoie de un fir care sa faca legatura cu sursa de caldura, care este in majoritatea cazurilor centrala termica. Avantajul acestor dispozitive este faptul ca sunt compatibile cu aproape toate tipurile de centrale termice care sunt exploatate la noi in tara.

Termostat cu fir care masoara cu exactitate temperatura

Echipamentele sunt capabile sa masoare temperatura din incapere si sa controleze functionarea centralei, modificandu-i parametrii in functie de aceste masuratori. Ca alcatuire, un astfel de dispozitiv este compus din doua elemente, unitatea mobila de control, care mai este denumita si emitator, si receptorul, adica partea care este conectata la sursa de caldura si care preia informatiile primite de la emitator. Chiar si aparatul de aer conditionat poate fi conectat la un termostat cu fir, pentru acest lucru avand nevoie de un conector cu fir dublu.

Poate fi alimentat de baterii de 24 V sau de la o sursa cu tensiunea de 230 V, iar precizia in masurarea temperaturii este mult superioara fata de termostatele traditionale.

Raza de functionare a unui termostat cu fir

In interior, poate actiona pe o raza de circa 30 de metri, cu conditia sa nu intalneasca obstacole precum pereti din beton armat sau metal, cazuri in care aceasta distanta se micsoreaza. Deoarece are o precizie ridicata, contribuie foarte mult la sporirea confortului termic, egalizand temperatura din interiorul intregii locuinte, dar are si un rol important in reducerea consumului de energie. Aceste termostate sunt folosite din ce in ce mai des, pentru eficienta lor si caracteristicile deosebite, la care se adauga simplitatea modului de instalare si pretul relativ redus.

In cazul in care sursa de energie o constituie bateriile, acestea au o durata mare de viata, deoarece termostatul nu functioneaza continuu, ci transmite semnale doar atunci cand sesizeaza o diferenta de temperatura fata de cea la care a fost setat si trebuie sa efectueze o comutare a parametrilor centralei.

Locul unde trebuie instalat un termostat cu fir

Este foarte important locul in care urmeaza sa fie amplasat, deoarece temperatura pe care un termostat cu fir o sesizeaza sta la baza semnalelor transmise catre centrala. Asadar, el trebuie montat intr-o zona in care se produce miscarea naturala a aerului, pe un perete opus centralei, la o inaltime de circa 1,5 m, insa nu in apropierea altor surse de caldura sau de racire. Trebuie evitata vecinatatea televizorului sau a frigiderului, a becurilor sau a altor obiecte de iluminat, dar si a usilor sau ferestrelor, astfel incat temperatura sesizata sa fie cea reala. Un termostat cu fir de pe www.Instalatiishop.ro poate fi montat in propriul lui suport sau instalat pe perete.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.