Tipuri de culori pentru pictura

culori pentru pictura

De cand s-a inventat pictura, de milioane de ani, oamenii au tot improvizat diverse tehnici de a picta: de la pictatul pe pietre, pictatul pe sticla, pictatul pe ziduri, pictaul pe hartie sau pe panza, la diverse tipuri de culori care se foloseau in antichitate realizate din diverse materiale, pana la culorile moderne pe care artistii le folosesc in ziua de azi. Exista mai multe feluri de culori pentru pictura, ele deosebindu-se foarte mult calitativ, insa si in functie de gradul de pricepere al artistului.

Culori pentru pictura pe baza de apa

Culorile pentru pictura pe baza de apa sunt probabil cele mai cunoscute si mai folosite, intrucat toti scolarii si prescolarii de folosesc la scoala sau la gradinita la ora de educatie artistica. Ele sunt, spre exemplu, culorile tempera. Destul de usor de folosit, tempera sunt culori pe baza de apa, adica inmuiat pensula in apa si puneti cata culoare aveti nevoie. Culorile nu sunt foarte proeminente si uneori suportul de pictura poate ramane umed si sa capate diverse forme de incretire, daca se foloseste prea multa apa. De astfel, aceste tipuri de culori pentru pictura sunt folosite mai mult pentru elevii care au pictura in orar pentru a le stimula creativitatea si a-i relaxa putin, nu pentru a face performanta artistica, acest tip de culori nefiind destinate artistilor profesionisti sau elevilor de la scolile de arte.

Culori pentru pictura acrylice

Acrylicele sunt culori pentru pictura foarte bune si se aseamana mult cu cele folosite de artistii profesionisti. Practic, culorile pentru pictura acrylice sunt cele folosite de elevii si studentii scolilor de arte, care practica pictura la nivel de arta avansata. Acest tip de culori nu functioneaza pe baza de apa, ci se intind pur si simplu cu pensula pe suportul de pictat: hartie sau panza. Este adevarat ca sunt cam costisitoare, insa sunt cele mai indicate daca doriti un rezultat remarcabil. Culorile pentru pictura acrylice se aseamana destul de mult cu cele in ulei, in sensul ca au stralucirea specifica lor, insa se usuca mult mai repede si nici nu trebuie aplicate mai multe straturi de culoare.

Culorile pentru pictura in ulei

Culorile in ulei sunt cele pe care le admirati pe tablourile marilor artisti: Da’Vinci, Salvador Dali, Van Gogh etc. Sunt totusi destinate profesionistilor din mai multe motive: sunt mai greu de manevrat si trebuie sa fie aplicate in mai multe straturi: adica aplicati un strat de culoare, asteptati cateva zile sa se usuce, mai aplicati un alt strat de culoare, mai asteptati cateva zile sa se usuce si asa mai departe. Creearea unui tablou in ulei poate sa dureze saptamani sau chiar luni intregi, iar culorile in ulei sunt oricum destul de scumpe. Daca sunteti incepator, cel mai indicat este sa ramaneti la culorile acrylice.

ProfiArt – magazin culori pentru pictura si alte accesorii

Daca sunteti in cautarea materialelor ideale pentru pictura, precum culori pentru pictura, suport de pictat, hartie sau panza, sevalet, pensule etc, profiart http://www.profiart.ro/ este un magazin online pentru artisti unde veti gasi toate cele necesare picturii.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.