Toskana Garten iti amenajeaza nu doar gradina, ci si lacul

toskanaCand spunem lac ne gandim, de obicei, fie la unul natural, gen Tekirghiol, fie la unul artificial, gen Bicaz. Daca te concurezi in terenuri cu Bela Karolyi (adica sa ai pe la vreo 10000 de hectare – hectare, nu metri patrati!), atunci poti sa-ti faci in spatele casutei si un lac care sa concureze cu cele mentionate.

Ce sa faci cu atata potop de apa?

Ai putea gazdui concursuri de kaiac-canoe si de canotaj, daca pe lacul Snagov tot nu se mai pot tine. Aceasta dimineata, pe racoare. Dupa-masa ai putea slobozi in el vreun pui al Monstrului din Loch Ness si transformi lacul in atractie turistica mondiala. Daca-l dresezi pe „micut” sa si zambeasca ca Monalisa cand e fotografiat, om te-ai facut!

Ce te faci daca nu ai atata teren? Revii cu picioarele pe pamant si mergi la Toskana ca sa vezi ce solutie se poate gasi. Nu, nu-n Italia (aceea e cu „c”, nu cu „k”), ci la Toskana Garten din Alba Iulia (www.toskanagarten.ro), o societate comerciala care, pe langa alte amenajari peisagistice, se ocupa si cu amenajarea de iazuri si lacuri.

Chiar daca, probabil, lacul tau nu candideaza la un premiu pentru constructii extreme, ci e situat intr-un loc cu cai de acces si sursa de apa, tot e recomandabil sa apelezi la o firma de specialitate pentru a gasi solutiile tehnice, economice si ecologice cele mai bune, astfel incat utilul sa se imbine cu placutul si cu arealul. Pai, da, doar nu credeai ca trantesti un lac in fundul curtii si gata! Trebuie amenjata si zona din jurul lui cu vegetatie potrivita.

Poate vrei pur si simplu un luciu de apa ca sa mai umezeasca atmosfera in arsita verii, iar iarna sa-l folosesti pe post de patinoar. Sau poate vrei sa-l populezi cu pesti ca sa te relaxezi la o partida de pescuit cand vii acasa de la fabrica dupa 8 ore de tras la masina de frezat. Vrei sa faci si baie? Hmm! Sa stii ca unii, care sustin ca se pricep, nu te sfatuiesc fiindca s-ar putea sa te alegi cu vreo boala de piele. Pentru asa ceva iti recomanda piscina.

Este evident ca inainte de a te apuca de lucrari trebuie sa te interesezi atat la primarie, cat si la agentia de mediu de autorizatiile necesare pentru o astfel de constructie. Desi, probabil ca si cei de la Toskana Garten stiu sa te indrume fiindca nu esti primul client care solicita asa ceva.

Daca vrei sa exploatezi lacul economic, n-ar strica sa te interesezi si la agentia de dezvoltare regionala din zona ta, poate sunt fonduri europene pentru asa ceva. In acest caz, insa, te avertizez ca birocratia e stufoasa, trece ceva timp de la aprobare pana la finantare si sunt conditii foarte stricte pe care trebuie sa le respecti ad litteram din momentul in care ai fost de acord cu ele, nu merge pe sistemul romanesc „las’ ca ne-ntelegem noi”! Plus ca va trebui sa apelezi la o firma de consultanta pentru a-ti face planul de afaceri ca sa ai sanse sa fie eligibil pentru finantare europeana.

Toskana Garten

Adresa firmei:

DN1, nr. 6, Alba Iulia, Alba

Telefon de contact:

0722 870 248

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.