Tot ce trebuie sa stii despre contabilitate firme mici

Chiar daca este vorba despre contabilitate firme mici, aceasta trebuie sa fie riguros tinuta de catre o firma specializata in domeniu. In anul 2011 Legea Contabilitatii s-a modificat si incepand cu acest an poti angaja pentru serviciile contabile ale firmei tale chiar si absolventi de studii economice. Nu spunem ca aceasta veste nu este buna, caci fiecare trebuie sa inceapa pana la urma de undeva, insa pentru mai multa siguranta este mai indicat sa apelezi la serviciile contabile ale unei firme cu experienta, cu un renume si cu multi clienti multumiti.

Contabilitate firme mici si manualul ajutator

 

Tot ce trebuie sa stii despre contabilitate firme miciContabilitatea nu este doar o simpla meserie, ci ea este considerata, in ziua de astazi, chiar o arta. Pe langa faptul ca tu, ca si contabil, trebuie sa te descurci cu cifrele mai ceva ca un matematician, trebuie sa fii in permanenta la curent cu toate noutatile ce misca in domeniu, cu toate practicile, legile si modul lor de aplicare.

Deci, mai mult decat evident ca amatorismul nu este deloc sinonim cu contabilitatea. Chiar daca este vorba despre o firma mica, contabilitatea trebuie tinuta ca la carte, iar in acest sens trebuie sa cunosti urmatoarele:

1. Cum se tine contabilitatea unei firme mici si cadrul legislativ. Trebuie sa stii pas cu pas cum se organizeaza tot ceea ce tine de contabilitate, ce presupune conducerea acesteia, documentele contabile de arhivat si, desigur, cadrul legislativ.

2. Obligatiile fiscale in ceea ce priveste evidenta contabila. Este important sa cunosti tot ceea ce inseamna un platitor de TVA si cum se inregistreaza acesta, care sunt obligatiile patronului cu privire la salarii, documentele fiscale si registrele obligatorii, termenele de declarare, modelele de completare si formularele in vigoare.

3. Registrele obligatorii ale unei firme mici si raportarile contabile care se intocmesc: termene de declarare, modele de completare, registre de contabilitate, sfaturi, recomandari, atentionari si situatiile financiare.

4. Inregistrarile contabile ale unei firme mici – exemple de calcul si de inregistrari si monografii contabile.

5. Metodologia de aplicare a contabilitatii- trebuie sa stii ce sunt si cum sunt calculati indicatorii de marime, formatul situatiilor financiare, diferentele ce apar in regulile de baza, planul de conturi si transpunerea in conturi.

6. Transpunerea de solduri de la general in planul simplificat.

Contabilitate firme mici de la Conta Radulescu

 

Si cum profesionalismul si experienta in contabilitate conteaza inainte de toate, Conta Radulescu este firma ideala pentru a-ti tine contabilitatea firmei tale, fie ea mica sau mare, nu conteaza, contabilitatea trebuie Tot ce trebuie sa stii despre contabilitate firme mici1efectuata ca la carte!

Echipa Conta Radulescu este alcatuita numai din profesionisti si de ani buni iti sta la dispozitie cu fel si fel de servicii contabile, complete si complexe. Personalul este calificat, iar firma este chiar membru CECCAR, inca din anul 2009.

Balante, inregistrari, rapoarte lunare, gestiune avansata, calculatia costurilor, asistenta pentru intocmirea de diverse documente necesare sau de inventare, introducerea de date in sistem – solduri, clienti, rulaje, datorii -, depunerea declaratiilor fiscale, dar si a fisei de platitor, prelucari, verificare date si evidenta analitica, de toate acestea ai parte numai cu Conta Radulescu.

Daca vrei sa ai parte de servicii de calitate, alege contabilitate firme de la Conta Radulescu. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Conta Radulescu? Pentru detalii, suna la numarul 0213-209.090, 0725-196.918 si 0762-495.033 sau trimite un e-mail pe adresa office@contaradulescu.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.