Transportul rutier de echipamente

Transportul rutier de echipamente 1Toti am avut macar o data nevoie de a transporta diverse echipamente dintr-o parte in alta si voiam ca acest lucru se se petreaca instantaneu si fara efort. Inca nu s-a ajuns pana la acest nivel de performanta, dar s-a produs o mare evolutie fata de inceputurile transporturilor.

Istoria transporturilor

Transportul este o activitate aparuta odata cu omenirea.

Nevoia de deplasare dintr-un loc in altul a persoanelor si a materialelor reprezenta o necesitate, insa acest lucru era conditionat de limitarile fizice ale oamenilor, oameni ce puteau parcurge doar distante scurte pe jos. Cantitatea de materiale pe care acestia o puteau duce era si ea redusa.
Transportul auto usureaza accesul la resursele naturale ce se doresc a fi exploatate, iar un rol mare il are in activitatile comerciale. Comertul este cel care din vechime a facilitat schimburi de marfuri si produse, iar prin intermediul lui se produceau si schimburile culturale intre comercianti si populatia unde acestia ajungeau.

CategoriiTransportul rutier de echipamente 2

Principalele categorii de transporturi sunt:
– terestre;
– maritime;
– aeriene.

Transportul terestru

Transportul terestru a fost la inceputuri facut cu ajutorul animalelor domestice. Atelajele cu roti trase de animale, au aparut aproximativ in mileniile 4 sau 5 inaintea erei noastre.

O dezvoltare puternica a transporturilor, si in special a drumurilor, a avut loc in perioada Imperiului Roman. Se stie foarte bine ca romanii au fost constructori si ingineri foarte priceputi, iar nevoile Imperiului au facut ca reteaua de drumuri sa fie foarte mare. Drumurile erau folosite si in scopuri strategice, pentru deplasarea rapida a trupelor si a proviziilor, dar si pentru uzul comercial.

In perioada Evului Mediu au fost construite multe drumuri, iar in secolul VIII dupa Hristos, la Bagdad in Irak a fost folosit pentru prima oara, la pavarea drumului, bitumul.

In perioada revolutiei industriale, John Loudon McAdam a proiectat prima autostrada, folosind ca material un amestec de piatra si pamant, ridicand-o cu cativa centrimetri mai sus decat terenul din jur pentru a permite scurgerea apei de pe suprafata drumului.
Transportul naval a aparut si el din perioada veche a omenirii. La inceputuri erau barci primitive si erau folosite pentru navigatie si pentru a pescui pe rauri si in zona de coasta.

Odata cu dezvoltarea civilizatiei si a tehnicii, oamenii au fost capabili sa construiasca vase mai mari pentru nevoile lor comerciale si de razboi. Galerele sunt primele vase cunoscute de dimensiuni mari ce se deplasau cu ajutorul vaslelor si navigau in special in bazinul marii Mediterane. Constructia lor a inceput inca din anul 3000 inainte de Hristos. Urmatorul pas a fost facut de caravele din perioada Evului Mediu, urmand ca si ele sa fie inlocuite de nave cu aburi, apoi de cele cu motoare diesel si chiar cu propulsie nucleara.

Transportul rutier de echipamente 3Transportul rutier

In ultimile decenii, transportul, in special cel rutier, a cunoscut o dezvoltare fara precedent. Industrializarea si robotizarea au facut ca productia de autovehicole rutiere sa cunoasca o crestere vertiginoasa, iar in paralel cu aceasta crestere, investitiile in cercetarea de noi solutii si tehnologii au facut ca ele sa fie din ce in ce mai performante si consumul lor sa fie din ce in ce mai redus.

In anul 2003 a luat fiinta Compania Transforce cu sediul in Timisoara. Incepand cu anul 2006 activitatea acestei companii s-a diversificat si au fost oferite solutii complete in domeniul transportului de marfuri la nivel national si international. De-a lungul acestor 10 ani serviciile oferite au fost diversificate si adaptate cerintelor clientiilor.

Serviciile de transport oferite sunt urmatoarele:
– echipamente electrice;
– transformatoare si generatoare;
– marfuri de santiere;
– marfuri industria automotivelor;
– utilaje agricole si industriale;
– marfuri frigorifice;
– marfuri industria farmaceutica;
– produse cauciuc si mase plastice.

Intotdeauna vei avea nevoie de transport, fie ca doresti sa apelezi la transportul de persoane sau doresti sa infiintezi o afacere. Si tocmai de aceea este bine sa cunosti toate acele companii care te-ar putea ajuta in demersul tau.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.