Ultimele pregatiri pentru posesorii de cazane pe lemne

cazane pe lemne

Daca in ultimele zile, Noiembrie ne-a oferit caldura si vreme frumoasa, asta nu inseamna ca iarna ne va ocoli acest an, ba’ chiar mai mult, expertii preconizeaza ca in acest an, iarna va fi una capricioasa cu nameti si geruri aprige ce ii vor lua pe cei nepregatiti prin surprindere. Pentru cei ce vor sa se bucure de comfort si caldura, Inst Nistor vine sa va ofere tuturor celor care nu doresc sau nu pot folosi centrale termice, cazane pe lemne performante cu ajutorul carora veti putea asigura intregul comfort de care familia dumneavoastra are nevoie. Spre deosebire de sobe, cazanele pe lemn sunt mult mai fiabile, iar daca soba poate da numai caldura, cazanele pe lemn pot fi folosite atat pentru incalzirea casei, cat si pentru a va asigura necesarul de apa calda, oferind astfel o functionalitate extinsa.

Sfaturi pentru posesorii de cazane pe lemne

In cadrul acestui articol dorim sa punctam cateva aspecte foarte importante pentru posesorii de cazane pe lemne in legatura cu procedurile necesare acum, inainte de venirea frigului si a iernii. Posesorii acestor cazane si in general cei care folosesc combustibil solid pentru incalzirea caminului, probabil au deja intregul stoc de lemne necesar pregatit, insa, daca inca nu ati reusit sa faceti asta, acum este momentul cel mai bun sa va verificati stocul si sa il completati daca este cazul. De asemenea, asigurati-va de faptul ca lemnele sunt ferite de apa, in caz contrar, riscati sa ramaneti fara lemne din cauza putrezirii acestora.

Trebuie sa stiti faptul ca aceste cazane pe lemne functioneaza doar cu anumite dimensiuni ale bucatilor de masa lemnoasa, asadar este recomandat sa despicati si sa taiati lemnele la dimensiunile necesare (in cazul in care nu ati facut-o deja) astfel incat echipamentul de incalzire sa poata oferi un randament cat mai bun al arderii.

Inainte de a porni primul foc, toti proprietarii de cazane pe lemne sunt sfatuiti sa inspecteze cu mare atentie interiorul arzatorului (folositi gura de alimentare) pentru a verifica starea in care se afla acesta. De asemenea, o conditie esentiala este aceea de a verifica gurile de evacuare a fumului. Fie ca apelati la un expert, fie ca faceti dumneavoastra acest lucru, fiti foarte atenti si asigurati-va de faptul ca aceasta este libera.

Verificati intreaga instalatie pentru a elimina orice risc

De asemenea, cum majoritatea instalatiilor cu cazane pe lemne sunt prevazute cu supape de siguranta, va recomandam sa le verificati. Pentru aceasta puteti apela si la unul din expertii nostri, sau la cea mai apropiata firma de profil din zona dumneavoastra. Aceste supape sunt esentiale pentru protectia intregului sistem de incalzire, asadar, nu le neglijati.

In functie de tipul de instalatie cu cazane pe lemne pe care o aveti, este mai mult decat recomandat sa faceti o verificare scurta a intregului sistem pentru a remedia eventualele probleme din timp, astfel incat sa va puteti bucura de o iarna linistita si calduroasa. Noi ii asteptam pe toti bistritenii si nu numai, pe siteul nostru www.inst-nistor.ro pentru a-si alege cele mai bune solutii de incalzire pe baza de cazane pe lemne.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.