Usureaza-ti munca cu o linie alimentare pod rulant de la Elro!

8ce935d04c93173ce9744294cd06ee9eAi nevoie de o linie alimentare pod rulant? Elro din Constanta are exact ce-ti trebuie: calitate, preturi bune si, mai ales, personalizare!

Linie alimentare pod rulant. Istoria podurilor rulante

Stiai ca primul pod rulant a fost creat in Grecia Antica? Acesta era actionat de catre animale – magari sau cai – sau de catre oameni. La ce erau intrebuintate aceste poduri rulante rudimentare? La constructia cladirilor inalte.

Omul nu s-a multumit cu atat, iar dupa o perioada de timp a atasat si roti acestor utilaje, astfel podurile rulante au devenit mobile si se puteau transporta dintr-o locatie in alta cu foarte mare usurinta.

Daca initial un pod rulant era realizat din lemn ce nu suporta o greutate peste 150 kg, in secolul 18 si 19 podurile rulante s-au transformat radical, fiind realizate din otel si fonta, castigand astfel in rezistenta, durata mare de viata si fiabilitate. Apoi s-a inventat motorul cu abur, iar podurile rulante au fost si ele imbunatatite nemaifiind nevoie de efortul uman. In acest mod greutatile pe care le ridicau erau din ce in ce mai mari.

S-au descoperit mai tarziu motoarele electrice, cele hidraulice si comanda la distanta, podurile rulante devenind foarte sigure si indispensabile. Amintim si de alte inovatii ale podurilor rulante de-a lungul timpului precum bradul de blocare/franare Weston, cablul de ridicare ce avea la baza mai multe fibre metalice sau de linie alimentare pod rulant.

Insa primul pod rulant foarte aproape de cele cu care suntem obisnuiti noi astazi a luat nastere in anul 1874 si a fost inventat de catre Anton Shaw, pod ce a fost intrebuintat pana in anul 1980.

Linie alimentare pod rulant este un ajutor de baza

Podurile rulante sunt echipamente de ridicat printre cele mai raspandite si isi gasesc intrebuintare in diferite domenii ale industriei.

Clasificare poduri rulante:

  1. Poduri rulante monogrinda sau suspendate;
  2. Poduri rulante monogrinda rezemate/asezate;
  3. Poduri rulante bigrinda;
  4. Poduri rulante usor suspendate;
  5. Poduri rulante cu palane sau cu mecanism propriu de ridicare;
  6. Poduri rulante cu actionare manuala sau electro-mecanica.

Acestea sunt poduri rulante de uz general si au printre dotari un carlig, dispozitiv de ridicare ce a fost atasat in carlig, linie alimentare pod rulant, comanda se poate face din cabina sau de la sol prin radio-comanda sau prin cutie cu butoane.

Insa exista si poduri rulante cu destinatii speciale printre care se numara cele de turnare, de stripare, de forjare, stivuitoare si pentru centrale nucelare. Si acestea sunt dotate cu carlig, electromagnet, graifer, traversa rotitoare sau fixa si comanda din cabina sau de la sol.

Desigur, pod rulant fara linie alimentare pod rulant nu exista, acest echipament fiind indispensabil pentru transportul diverselor produse. Se mai numesc si benzi transportoare si iti usureaza munca.

De unde le poti achizitiona? De la Elro din Constanta care are solutia potrivita pentru afacerea ta. Liniile de alimentare propuse sunt personalizate in functie de nevoile tale, Elro oferindu-ti servicii complete, de la proiectare pana la productie, reparatii si service ori de cate ori este nevoie.

Calitate si preturi avantajoase, asta-ti propune Elro!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.