O viata mai curata prin reciclare

O-viata-mai-curata-prin-reciclare-2Traim intr-o lume care pune mare pret pe societatea de cosum. Multe dintre produsele cumparate sunt facute astfel incat au un grad de rezistenta si de durabilitate scazut. In acest mod se incurajeaza aruncarea si cumpararea unui nou produs. Reciclarea este un cuvant de pe vremea bunicilor nostri, atunci cand nimic nu se arunca, ci se reutiliza. Astazi nu se mai refoloseste o sticla, nu se mai coase o soseta si nu se mai repara un casetofon, ci se arunca direct la gunoi.

Despre reciclarea deseurilor

 Reciclarea este acel proces prin care anumite materiale si produse vechi se refolosesc pentru a crea altele noi. In acest caz nu se apeleaza la materii prime noi, ci se utilizeaza doar cele deja existente.

Conceptul de reciclare nu este unul nou, insa oamenii in graba lor zilnica au uitat semnificatia acestui cuvant. Acum este timpul sa-l redescoperim!

 

Ce poti recicla?

  1. Sticla;
  2. Hartie;
  3. Aluminiu;
  4. Otel;
  5. Plastic.

Gestionarea  deseurilor reciclabile are urmatoarele etape:O viata mai curata prin reciclare 3

-Etapa de precolectare;

-Colectarea propriu-zisa;

-Transportul deseurilor;

-Testarea deseurilor;

-Valorificarea deseurilor;

-Depozitarea.

Cum reciclezi?

Poti ajuta la reciclare, utilizand in fiecare zi regula celor 3 de R:

Reducere. Prin reducere se intelege miscorarea cantitatii de deseuri. Acest lucru se poate face prin conservare si prin incercarea de a cumpara acele produse care sunt etichetate cu simbolul reciclarii.

Refolosire. Poti refolosi anumite materiale si produse, in loc sa le arunci. Desigur, daca acest lucru este posibil.

Reciclare. Produsele pe care le folosesti zi de zi se pot recicla intr-un mod in care nici nu ti-ai fi inchipuit. Fii creativ si lasa-te condus de imaginatie. De exemplu o mobila veche o poti reconditiona dandu-i un aspect rustic sau un sertar il poti folosi pe post de  jardiniera pentru flori. Nimic nu este imposibil.

O viata mai curata prin reciclare 1

Beneficiile reciclarii:

-Reciclarea scade costurile de productie;

-Creeaza locuri de munca;

-Reduce cantitatea de deseuri;

-Salveaza natura;

-Face economie la curent;

-Reduce poluarea;

-Ajuta la conservarea resurselor;

-Previne eroziunea.

Este indicat sa se faca la scoala macar o ora pe saptamana de educatie civica. Copiii trebuie sa invete in timpul acestor ore activitati concrete prin care pot recicla, fiind important sa inteleaga de ce trebuie facut acest lucru. Se incepe cu educarea copiilor, deoarece ei sunt viitorii adulti.

Cami Comexim – aliatul tau in reciclare

O societate care se ocupa cu reciclarea deseurilor este Cami Comexim. Aceasta a fost fondata in anul 1992 la Bucuresti si are ca deviza „Impreuna putem proteja si salva natura!”. Nimic nu este mai graitor pentru a demonstra dragostea acestei companii fata de mediul inconjurator si implicit, fata de oameni. Aceasta societate doreste sa construiasca o lume mai buna, mai curata si mai frumoasa. De asemenea doreste sa-si invete semenii ce inseamna reciclarea si cum se poate face ea.

Personalul este calificat, prompt in servirea clientilor si pune pret pe calitate, in tot ceea ce face.O viata mai curata prin reciclare 4

Serviciile  oferite de catre societatea Cami Comexim sunt de:

  1. Colectare a deseurilor;
  2. Transport si manipulare a deseurilor;
  3. Valorificare a deseurilor adunate.

Deseurile reciclabile de care se ocupa firma Cami Comexim sunt: hartia, cartonul, tabla, fierul, cuprul, aluminiul, materialele plastice, PET si DEE.

Si tu poti contribui la curatarea si sanatatea planetei prin reciclarea deseurilor, caci in fond Pamantul este si casa ta, iar o casa se mentine curata.

Poti citi si despre Stampila firmei.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.