Vitaminele si sanatatea

Vitaminele si sanatate beta-carotene
Nimic nu este mai important in viata decat sanatatea. Oamenii au intrat in secolul 21 cu speranta intr-un viitor mai bun, mai multa bunastare si pace intre natiuni. Este insa interesant cum toata tehnologia l-a facut pe om sa se departeze de natura facandu-l sa uite de conexiunea nevazuta dintre propriul trup si pamantul din care a luat nastere. Astfel au aparut boli noi, copiii au devenit mai sensibili, adultii mai stresati, iar batranii mai irascibili ca niciodata. In tot acest haos au fost persoane care si-au reamintit de puterea curativa a naturii, au cercetat, au plantat si au sintetizat in comprimate toata esenta acesteia.

Este de apreciat efortul multor companii, atat autohtone, cat si straine, care prin multa munca au reusit sa ne ofere o gama variata de suplimente alimentare de calitate superioara.
Trebuie sa amintim aici de contributia firmei Pur Nutrition, care comercializeaza produse de o buna calitate. Produsele firmei au la baza materie prima de origine naturala si sunt fabricate in Statele Unite ale Americii. Ele imbina stiinta si traditia, aratand un profund respect pentru calitate si pentru natura umana.

Pur Nutrition comercializeaza vitamine, multivitamine, antioxidanti, suplimente care au la baza minerale si oligoelemente, produse pentru digestie si pentru slabire, precum si produse pentru ingrijirea corporala si comprimate din plante.
Printre vitaminele care ne sunt puse la dispozitie de Pur Nutrition amintim: Beta Carotene, C 1000, C 300, C 500, C Plus, D , Lion Kids C, Liquid C, Mega B – Complex, Stress Management, Vitamin E si Aquarion Cap.

Poate te intrebi ce sunt vitaminele si la ce iti folosesc? Ei bine, vitaminele sunt substante chimice de care organismul uman are mare nevoie. Deoarece majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate de catre organsimul nostru, ele trebuie obtinute din alimentatie. Exista 2 tipuri de vitamine: vitamine solubile in apa si vitamine solubile in grasimi. Vitaminele umane solubile in apa sunt B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, iar cele solubile in grasimi sunt A, D, E, K. Avem deci 13 vitamine specifice omului.

Vitaminele sunt foarte importante, deoarece fara ele organismul uman nu mai functioneaza la parametrii corespunzatori si atunci apare boala. SaVitaminele si sanatate c-plus luam ca exemplu Vitamina A, care se mai numeste si retinol. Ea este importanta pentru crestere si sanatatea ochilor. Deficienta de Vitamina A poate duce la orbirea de noapte. Vitamina A o putem gasi in alimente precum ficatul sau broccoli. Grupul de vitamine B ajuta la buna functionare a sistemului nervos si a celui cardiovascular si il putem gasi in oua si cereale. Vitamina D ajuta sistemul osos si se asimileaza din galbenus si produse lactate. Vitamina E intretine globulele rosii si da elasticitate pielii. O gasim in alimente precum uleiurile, arahidele sau varza.

Dupa cum se observa vitaminele sunt esentiale pentru organismul uman si pentru buna lui functionare. Insa adesea nu reusim sa avem o alimentatie atat de variata astfel incat sa cuprindem toate vitaminele in dieta noastra zilnica. De aceea suplimentele alimentare ne aduc un beneficiu, fara doar si poate. Insa, si in acest caz, este important sa nu se administreze aceste suplimente fara a consulta un medic, fara a face in prealabil un set de analize de sange. Deoarece, asa cum lipsa vitaminelor duce la boli, la fel si supradozajul poate crea probleme de sanatate.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.