Weekend. Avantajele unei sobe de teracota

Weekend. Avantajele unei sobe de teracotaIti mai aduci aminte de copilarie si de iernile geroase in care citeai la gura sobei? Daca stai bine sa te gandesti, parintii tai aveau in toata casa numai sobe de teracota. Oare de ce? Deoarece, pe langa faptul ca se construiau repede de catre un mester – care la acele vremuri era foarte cautat – aveau marele avantaj de a da caldura permanenta, ceea ce intr-o casa este necesar, mai ales pe timp de iarna, cand vantul suiera cu putere, iar zapada se ridica tot mai sus. Si mai stii ca, era atat de placuta acea senzatie, acel miros de lemne arse, de caldura dogoritoare si de copilarie fara griji?

Cu timpul, teracotele au fost date uitarii, toata lumea le-a daramat si si-a instalat cate o centrala, fie pe gaze, fie pe lemne. Aparent, o solutie practica, care nu face mizerie in casa, care nu scoate fum si incalzeste silentios.

Insa, caldura focului, contactul direct cu acesta, este o atractie irezistibila la care multi oameni se intorc. Astfel, in Romania anului 2014 romanii nostalgici, am putea spune, isi cumpara sobe de teracota. De unde si de ce? Citeste in continuare si vei afla si tu!

Weekend – in amintirea vremurilor apuse

Ei bine, daca te intrebi de unde poti cumpara si tu o soba de teracota, afla ca Weekend este o companie din Sfantu Gheorghe, care le comercializeaza pentru toti doritorii.

Sobele de teracota ale companiei sunt construite in 3 sau chiar 5 randuri, iar modelele sunt traditionale, astfel incat sa reinvii si cele mai indepartate amintiri. Si foarte important, atat focarul, cat si cenusarul sobei de teracota, sunt inchise cu usi metalice si te vor proteja de posibile incidente.

Si pentru ca tot ai vrut sa-ti cumperi o soba traditionala, de acum incolo va trebui sa tai lemne, sa aprinzi focul, sa intretii focul, dar si sa cureti soba de cenusa si sa chemi, din cand in cand, hornarul. Insa, toate aceste activitati sunt deosebit de placute si le “platesti” bucuros numai pentru simpla fericire de a te intoarce la origini si la traditiile romanesti.

Avantajele unui sobe de teracota

Pentru cei care nu au avut de a face cu astfel de sobe, trebuie sa explicam pe scurt ce este aceea o teracota. Dupa cum se intuieste, denumirea teracotei sugereaza un produs ceramic. Weekend. Avantajele unei sobe de teracota1Acesta se obtine, in cele mai multe cazuri, din argila. In prima faza, argila este arsa la temperaturi foarte ridicate in cuptoare speciale, iar apoi este smaltuita, pentru un aspect mai frumos. Din teracota se fac ulterior placi pentru sobe de teracota sau pentru alte produse ornamentale.

Avantajul acestor sobe este faptul ca sunt ieftine, se intretin usor si dau caldura pe tot parcursul zilei si al noptii, chiar si dupa ce focul s-a stins. Cel mai adesea, dimineata vei gasi inca jar intr-o soba de teracota, semn ca si-a indeplinit misiunea de a-ti incalzi casa.

In plus, o soba de teracota este deosebit de durabila, tine foarte multi ani si este rezistenta la foc. Ea se poate alimenta cu lemne, carbune sau chiar brichete. Iar faptul ca poate fi dotata si cu plita/cuptor este un alt mare avantaj, deoarece aceasta soba iti permite chiar sa gatesti.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege sobe teracota Weekend. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Weekend? Suna la numarul 0723-180.090 si 0726-306.179 sau trimite un e-mail pe adresa office@weekendsrl.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.