June 15, 2024
Utile

80% dintre angajati cred ca nu vor avea prima de Paste in contexul COVID 19, conform BestJobs

  • aprilie 16, 2020
  • 2 min read
80% dintre angajati cred ca nu vor avea prima de Paste in contexul COVID 19, conform BestJobs

Un procent covarsitor dintre angajati, de peste 80% au declarat ca nu au niciun fel de asteptari legate de prima de Paste din partea angajatorilor. Aspect care influenteaza in mod diresc cheltuielile pentru masa de sarbatoare. Asadar, sunt reduse cheltuielile pentru haine noi si cadouri, iar sumele care erau in trecut alocate pentru masa pascala, au scazut si ele cu peste 30%, indica un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

12% dintre respondentii care nu exclud total posibilitatea primirii unei prime, cred ca este destul de putin probabil sa primeasca ceva in plus la salariu.

Doar 3% dintre ei afirma cu siguranta ca vor primi si in aces an prima de Paste, in vreme ce 5% cred ca e posibil sa primeasca chiar si un bonus.

Contextul actual, de pandemie cu COVID-19 i-a facut pe aproape 71% dintre angajaţii care au participat la sondajul BestJobs să amâne, în ultima lună, toate achiziţiile mai costisitoare.

Majoritatea au eliminat de pe lista achiziţiilor hainele (54%), vacanţele (50%) şi electrocasnicele (43%), dar angajaţii români au renunţat să cumpere şi mobilă (25%) şi au pus pe lista de aşteptare şi planurile de achiziţie a unei case (12%) sau a unei maşini (16%).

Aproape 5% dintre angajatii care locuiesc cu chirie si au participat la acest sondaj spun ca au reuşit să negocieze valoarea sau plata chiriei, în timp ce aproape un sfert au considerat că nu este nevoie să poarte astfel de discuţii cu proprietarii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-8 aprilie 2020, pe un eşantion de 922 de utilizatori de internet din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.