Un acoperis verde, rezistent la foc si alte intemperii

acoperis verde

Un acoperis verde este acoperisul pe care il vedeti la tot mai multe cladiri si in Romania, pe care cresc diverse plante. Dat fiind faptul ca spatiile verzi de la noi din tara nu sunt deloc numeroase, sau nu mai sunt numeroase mai precis spus, acest acoperis verde a inlocuit in multe cazuri in orase aglomerate, nevoia de a petrece timp in natura.

Revenirea la natura inseamna relaxare, inseamna sanatate, iar cu ajutorul unui acoperis verde montat de catre profesionisti in domeniu veti avea parte de acestea fara doar si poate: www.odu.ro.

Protectie impotriva incendiilor cu un acoperis verde de calitate

Un acoperis verde corect montat va aduce cu sine o serie de avantaje concrete. Intre acestea putem mentiona de pilda rezistenta la incendii. Un acoperis verde nu va arde deloc, iar nivelul radiatiilor electromagnetice este si el mult redus. Un astfel de acoperis verde este format dintr-un strat de termoizolatie la care se mai adauga si stratul de drenaj dar si un substrat gros. Apoi mai trebuie sa punem la socoteala si insasi stratul de vegetatie, care poate fi format din plante diverse.

Un acoperis verde are un estetic unic si deosebit, fara indoiala. Mai ofera si o izolatie fonica deosebita. Aces lucru poate fi un mare avantaj, mai ales daca aveti copii mici. Zgomotul care pana si noua nu ne va permite sa ne odihnim va fi cu siguranta estompat de un acoperis verde cu un substrat cat mai gros.

Aer curat cu un acoperis verde frumos

Un acoperis verde este deosebit de frumos, fara indoiala. Pe langa aceasta, ofera un aer curat pe care sa il respiram cu ori de cate ori dorim. In mijlocul oraselor aglomerate, acst lucru e cu siguranta un mare plus. Totodata, un astfel de acoperis verde va combate efectul de sera. Spatiul verde reflecta caldura pe cand asfaltul de exemplu o absoarbe si o degaja mai apoi, iar pe timp de vara si canicula de pilda suntem prinsi intre aceste “valuri” de caldura. De aceea e atat de indicat sa ne indreaptam spre un parc sau spre un spatiu verde pe timp de iarna, ne face sa ne simtim mult mai bine.

Plantele capteaza dioxidul de carbon si emana oxigen, ceea ce face ca si un acoperis verde sa fie realmente o sursa de aer mai bun si mai placut. Asigurarea comfortului termic si fonic, combaterea efectului de sera si altele sunt inca cateva dintre avantajele oferite de catre montarea unui acoperis verde. Cu privire la plantele ce pot fi plantate aici, acestea pot fi unele de dimensiuni mai mici sau mai mari, unele mai rezistente sau mai putin rezistente, unele care necesita mai multa sau mai putina ingirjire. Indiferent de alegerea facuta, asigurati-va ca veti colabora cu profesionisti in domeniu: www.odu.ro. Montarea va fi astfel mai rapida si calitatea rezultatului final va fi una superioara. Acoperisurile verzi sunt o metoda ingenioasa de a aduce natura la oras, chiar si la spatiile de locuinte, comerciale, de birouri, etc..

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.