Alternator Citroen o componenta importanta

alternatoare citroen

Alternatorul este o componenta a unui sistem de incarcare, in domeniul auto, alaturi de regulatorul de tensiune si de baterii. Rolul lui este ca, impreuna cu bateria, sa produca energia necesara pentru a putea fi acionate componentele electrice ale unei masini. Dintre aceste componente fac parte diverse sisteme electrice, de siguranta, de lumini sau modul de functionare a geamurilor.

Un alternator Citroen, ca oricare altul, este alcatuit din carcasa, pinion alternator sau flansa, elice de racire, inele colectoare de curent, regulator voltaj, perii colectoare de curent, diode de redresare curent, ax, regulator, montura rulment, rulment alternator, stator si rotor.

Alternator Citroen, alcatuire si functionare

Ca amplasament, de obicei se afla in partea din fata a motorului, producand curent alternativ cu ajutorul statorului si rotorului, prin electromagnetismul dintre ele. Aceasta energie se canalizeaza catre baterie, diferitele sisteme electrice putand astfel functiona.

Arborele cotit pune in miscare alternatorul, transformand miscarea sus-jos a pistonului intr-una circulara. Unele modele de masini utilizeaza cureaua de transmisie, aceasta fiind antrenata tot de arborele cotit, insa modelele mai noi dispun de o centura ca un fel de serpentina care poate actiona toate elementele ce depind de turatia motorului. Tipul de alternator Citroen este instalat pe motor, iar pentru a ajusta tensiunea din cureaua sub forma de serpentina, foloseste un punct mobil si unul fix.

Diagnosticarea problemelor la un alternator Citroen

Nu intotdeauna este usor a diagnostica problemele ivite la un alternator, deoarece curentul electric vine, la o masina, si de la baterie si de la alternator, deci, din doua locuri. Practic, bateria are rolul de a pune in functiune automobilul, oferind tensiunea necesara pornirii motorului. Aceasta sarcina este preluata apoi de catre alternator, care genereaza o cantitate scazuta de energie, oferind curentul necesar alimentarii functiilor electrice ale masinii. Se cunoaste bine ca daca alternatorul are probleme si functioneaza prost, sistemele esentiale electrice ale masinii se vor opri si ele. Daca bateria este defecta, atunci vor fi dificultati doar cu pornirea automobilului.

Cum se poate repara un alternator Citroen

La o masina, pot exista diferite probleme care tin de partea electrica, cum ar fi o bobina defecta, sau nereguli in ceea ce priveste bujiile, ceea ce poate duce la oprirea vehiculului. Pentru a afla exact unde este defectiunea, exista cateva modalitati de testare. Daca este cazuta bateria, nu doar ca masina nu va porni, insa nici farurile nu se vor aprinde, decat eventual foarte slab. Se poate intampla ca farurile sa se aprinda normal, insa automobilul sa nu porneasca, atunci inseamna ca sunt probleme cu starterul, cel mai probabil la solenoid.

Inainte de a cumpara un alternator Citroen de la www.Alternatoarebucuresti.ro nou sau o baterie noua, este recomandabil sa testezi situatia, pentru a vedea daca nu cumva poti remedia si singur defectiunea. Chiar si atunci cand exista probleme la alternator, ar fi mai bine sa vezi daca nu cumva sunt minore, astfel incat acest dispozitiv ar putea fi reparat fara a fi neaparata nevoie de cumpararea unuia nou cu care sa-l inlocuiesti. Poti astfel sa faci niste economii, mai ales ca preturile lor difera destul de mult, in functie de marca.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.