Bentley Romania – echipamente pentru microbiolgie

Bentley RomaniaCompania Bentley Romania este reprezentata companiei Bentley Instruments INC din Statele Unite ale Americii in Romania. Bentley Instruments INC este una dintre cele mai cunoscute firme producatoare la nivel mondial de instrumente analitice pentru determinarea in mod eficient a calitatii laptelui si produselor din lapte. Bentley Romania a luat fiinta la sfarsitul anului 2005, fiind cea mai tanara dintre subsidiarele companiei Bentley Instruments INC. Desi au un timp relativ scurt de cand sunt prezenti pe piata din Romania, si-au facut deja un bun renume pe piata actuala datorita calitatii serviciilor si produselor oferite.

Firma activeaza in doua domenii principale si anume:

  • Echipamente/aparatura de laborator;
  • Echipamente pentru ferme zootehnice/mediu.

Echipamente pentru microbiologie

  • RABIT – Rapid Automated Bacterial Impedance Technique

Echipament pentru microbilogieEste un sistem compact care determina o larga varietate de microorganisme, printre care mucegaiuri, drojdii si bacterii. Metoda de masurare folosita de catre acest sistem este cea a impedantei. Sistemul RABIT poate fi folosit utilizand cele doua tehnici de impedanta, cea directa si cea indirecta. In tehnica de impedanta directa are loc o cresterea conductivitatii electrice in mediul de cultura datorita metabolismului microorganismelor, in timp ce in tehnica indirecta are loc o monitorizare a cantitati de dioxid de carbon, cantitate rezultata in urma organismelor care se dezvolta. Indiferent de tehnica aleasa nu este necesara prezenta altor componente optionale de sistem.

Sistemul este capabil sa faca determinari pe diverse produse alimentare, cum ar fi apa, laptele, branzeturile sau laptele praf, produse non-alimentare cum sunt cele din industria petrochimica. Microorganismele ce pot fi detectate sunt Klebsiella aerogenes, Escherichia colli, Enterobacteriaceae si multe alte varietati. Softul folosit de acest program ruleaza pe platforma WINDOWS, iar acest lucru ii confera o usurinta in analizarea si operarea datelor.

  • Whitley aCOLyte

Echipament de numarare Este un sistem prin intermediul caruia se determina numarul de bacterii. Produsul are dimensiuni compacte si este usor de utilizat. Pe ecran se afiseaza informatiile cu privire la diferiti parametri, rezultatele fiind instant transferate. Imaginile color se afiseaza pe fiecare placa in parte, iar in acelasi timp acestea sunt depozitate pentru viitoarele analize. Metodele standardizate de numarare:

  1. Parametrii se pot memora astfel incat acelasi model de placa sa fie numarata in acelasi mod. Calculele se realizeaza unde sunt necesare si rezultatele se stocheaza in mod automat, eliminand astfel eventualele erori de transcriptie.
  2. Datele se pot printa si exporta catre Excel pentru un lucru mai amanuntit sau in scopul de a obtine unele rapoarte. aCOLyte beneficiaza de un sistem de stocare a imaginii. Imaginile cu placi numarate se pot memora si pot fi reaccesate si renumarate ori decate ori este necesar. Acest soft permite o viteza de numarare de cca cateva sute de colonii/secunda.
  •  WASP  Whitley Automated Spiral Plater 

Wasp - dispersia in spirala a culturilorEste un sistem complet automatizat, intregul proces aflandu-se in controlul unui microprocesor. Proba de placa in functie de modul de operare este dispusa in doua moduri:

– dispunere uniforma/liniara;
– dispunere logaritmica, adica printr-o descrestere in mod continuu a volumului.

Dispersia este realizata in spirala, de aici si denumirea echipamentului   „Spiral Plater” . Elimina pana la 10ˉ4 dilutii seriale. Spalarea si dezinfectia dispersorului, precum si a tubulaturii se face in mod obligatoriu dupa fiecare inoculare ce a avut loc printr-o simpla si singura apasare de tasta.

 Poti sa citesti si alte articole fascinante si captivante doar facand un singur click aici.

 

 

 

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.