Bentoflux – Bentonita de calitate pentru turnatorii

Desi s-a infiintat ca firma de sine statatoare doar in 1991, compania Bentoflux are o istorie bogata, a carui inceput dateaza din prima parte a secolului XX. Construita initial ca o fabrica ce comercializa vopseluri, domeniul acesteia s-a schimbat radical ca urmare al celui de-al Doilea Razboi Mondial, moment in care firma isi face debutul pe piata serviciilor in ceea ce priveste prelucrarea bentonitei.

bentoniteCu timpul, Bentoflux incepe sa produca fluxuri pentru turnatorii, acesta fiind unul dintre produsele ce sunt realizate si in ziua de azi. Pe langa acesta, se mai numara si diferite tipuri de: chituri, adezivi, vopsele, lumanari, dezinfectanti, coloranti (sub forma de praf sau in stare lichida), mase plastice, creta, precum si materiale pentru constructii. Insa, produsele de baza pentru care firma este cunoscuta raman numeroasele sortimente de bentonite (30 la numar) si fluxurile pentru turnatorii (24 de tipuri). Bentonita activata se obtine prin prelucrarea bentonitei brute, exploatate din cariera de bentonita calcica de la Orasu-Nou, activata printr-un procedeu specific cu Na2CO3. Bentoflux are o politica explicita in ceea ce priveste calitatea produselor, modul in care acestea sunt distribuite clientilor, precum si conditiile de munca ale angajatilor.

Ca sa mergem mai departe pe urmele bentonitei, sa vedem insa mai intai ce este bentonitul, conform dex-ului: “rocă sedimentară argiloasă cu proprietăți absorbante, utilizată ca decolorant sau dezodorizant”.

 Datorita multiplelor insusiri fizico-chimice: capacitate mare de absorbtie a apei, o valoare ridicata a capacitatii de schimb ionic, umflare intercristalina mare in mediu apos, plasticitate si tixotropie mare, bentonita se poate folosi în: industria metalurgica ca liant mineral in amestecurile de formare, industria chimica in calitate de emulgator in procese de polimerizare, in industria celulozei si hartiei ca adaos in pasta, in industria produselor refractare ca plastifiant in masele foarte bogate in alumina si ca liant in masele de samota. De asemenea, in constructii, in diferite feluri- bararea viiturilor de apa se poate face cu amestec de ciment, bentonita si apa. Datorita proprietatilor de hidroizolare, se foloseste pentru impermeabilizarea constructiilor subterane (metrouri, diferite tuneluri, puturi miniere etc). In agricultura se intrebuinteaza pentru ameliorarea solurilor nisipoase.

Bentoflux pune la dispozitie bentonite pentru turnatorii in categoria carora intra o gama larga de produse utilizate in scopuri diferite in acest domeniu.

Printre tipurile de bentonita pe care firma in cauza le ofera clientilor, se numara: bentonita macinata Liabent M- o pulbere fina de culoare alb-galbuie destinata procesului de preparare al amestecurilor de formare. Apoi vine bentonita activata Liabent A, care este un element indispensabil in cazul turnatoriilor, cu impact minim asupra mediului inconjurator si bentonita carbonica 10% Liabent C, indicata a fi utilizata in turnatorii unde gazele rezultate trebuie eliminate intr-un mod rapid si eficient.

De asemenea, firma va mai pune la dispozitie urmatoarele tipuri: bentonita carbonica 20% Carbentol, Bentocrystal, bentonita de import macinata Bentofort M, bentonita de import activata Bentofort A si, nu in ultimul rand, bentonita carbonica de import Bentofort C. Cat priveste modul optim de ambalare si depozitare al acestora, bentonitele sunt pastrate in saci de polipropilena de 40 kg, in spatii unde gradul de umiditate este foarte scazut.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.