Boltarii din beton

boltari fundatieBoltarul din beton este unul dintre cele mai folosite materiale in constructii. Boltarii sunt de doua tipuri si anume: de zidarie si de fundatie. In functie de locul unde se folosesc in constructie, boltarii au anumite forme si caracteristici bine definite. Boltarii de zidarie pot fi folositi aproape oriunde se impune construirea unui zid, inclusiv la construirea unui gard. Boltarii de fundatie se folosesc pentru constructia fundatiilor zidurilor portante de la cladirile industriale sau cladirile civile.

Avantajele folosirii boltarilor de ciment

1.Caracteristica dimensionala: ofera avantajul reducerii timpilor de montare si a costurilor totale de constructie datorita rapiditatii de montare si a consumului redus de mortar. Forma lor speciala permite incastrarea verticala, reduce cantitatea de mortar necesara pentru stabilitatea zidariei si duce la eliminarea puntii termice ce-ar putea aparea.

2.Rezistenta mecanica la compresie: boltarul din ciment vibropresat are o compactare in faza de productie care permite realizarea tuturor cerintelor mecanice.

3.Compatibilitate: ridicata cu produsele executate din beton prefabricat. Boltarul din ciment se potriveste bine cu structurile din beton armat. Aceasta asemanare de materiale permite reducerea neplacerilor create de fisurarile aparute ca urmare a diferentei dintre coeficientii de dilatatie termica a materialelor.

4.Portanta: boltarii din beton armat expandat vibropresat au o calitate pe care alte produse nu o au, ei pot sa indeplineasca si functia de cofraj pentru a forma un zid plin din ciment.

5.Automatizarea: aceasta permite atingerea unor standarde de calitate certificate si garantate in baza normativelor in materie de constructii. Fazele de productie : amestecarea pastei cu malaxoare, turnarea cu ajutorul tehnicii de vibropresare, executata cu o instalatie automatizata, confera boltarilor o rata de prelucrare si precizie dimensionala mare.

6.Performante optime in izolarea acustica: boltarii din ciment au performante bune de izolare acustica, peretii boltarului sunt consistenti si au o insemnata grosime. Datorita compartimentarii boltarului, intre pereti se formeaza macrospatii, ce realizeaza efectul de pernuta pentru undele sonore.

7.Performante bune in izolarea termica: contribuie la o importanta economie de caldura si a consumului de energie pentru incalzire, in conformitate cu directivele Comunitatii Europene.

boltari zidarie8.Inertie termica buna: boltarul din ciment, datorita structurii sale asigura o protectie buna contra diferentelor mari de temperatura.

9.Utilizarea lor din ce in ce mai mare in sectorul dispozitivelor de aparare contra incendiilor. Cu boltari din beton vibropresat este posibil sa se realizeze ziduri de tampon sau de compartimentare, care garanteaza caracteristicile REI 60, REI 120 si chiar ale REI 180.

10.Performante utilitare si estetice: o confera boltarii pentru zidarie cu hidroimpermeabilitatea laturii care se vede. Acest tip a suferit inovatii majore in ultima vreme datorita tehnicilor speciale de productie si introducerii unor noi materiale in pasta folosita care au permis sa iasa pe piata cu o mare diversitate de finisari de suprafata si culori, oferind proiectantului posibilitatea de a se exprima cu o mai mare libertate pentru crearea efectului estetic dorit, in partea exterioara a peretelui.

Dezavantaje

Termoizolarea deficitara, ca in cazul oricaror elemente (prefabricate sau nu) din beton. Acest dezavantaj se poate elimina cu ajutorul tehnologiilor moderne de termoizolare.

O firma din Romania care produce si comercializeaza boltari din beton este si SC Sigicom SRL din locaitatea Bistrita care functioneaza din anul 2000. Poti apela cu incredere la serviciile companiei.

Poti citi articole bune si aici.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.