Treci la un nou nivel de performanta prin crearea unor camere frigorifice!

Exista unele spatii si afaceri unde asigurarea unor camere frigorifice corespunzatoare reprezinta un element care contribuie la cresterea si dezvoltarea spatiului administrat. Oricare ar fi specificul afacerii – magazin alimentar, unitate de alimentatie, restaurant – o camera frigorifica refrigerare sau congelare permite depozitarea alimentelor, generand   cresterea productivitatii proceselor de lucru si eficientizarea fluxului de produse alimentare vandute sau utilizate la prepararea diferitelor gustari comercializate.

Camere frigorifice – cat de mult conteaza pentru dezvoltarea afacerii administrate?

In domeniul alimentatiei publice si comertului alimentar, cele mai productive spatii de lucru sunt dotate cu aparatura performanta, astfel incat produsele oferite sa aiba intotdeauna atributele de calitate, cautate si apreciate de catre clienti: prospetime si diversitate. Daca ati decis ca spatiul unde se defasoara afacerea administrata are nevoie si de o camera frigorifica, va trebui sa alegeti si tipul de incinta termoizolanta de care aveti nevoie.

Ce inseamna o camera frigorifica?

Aceste camere sunt incaperi create in interiorul unui spatiu – incinte termoizolante – si sunt prevazute cu instalatii frigorifice, cu ajutorul carora  temperatura poate fi controlata, astfel incat produsele depozitate sa fie mentinute la temperatura optima.

Pe langa industria alimentara, astfel de camere frigorifice se mai utilizeaza si in industria farmaceutica  in laboratoare, dar si pentru alte industrii care necesita spatii cu temperatura controlata.

Cate tipuri de camere frigorifice exista?

In functie de temperatura la care se realizeaza racirea , camerele frigorifice se impart in urmatoarele categorii:

–        Camere de refrigerare

Sunt create pentru depozitarea si racirea produselor proaspete, fiind optime atat pentru spatiile care comercializeaza produsele alimentare, dar si pentru cele care utilizeaza produsele refrigerate pentru a gati si servi preparatele: restaurante, cantine, cofetarii si patiserii, pizzerii. Montarea unui camere de refrigerare permite aprovizionarea completa pentru mai multe zile, insemnand reducerea cheltuielilor alocate transportului si a orelor de lucru efectuate de angajatii insarcinati cu aprovizionarea.

–        Camere de congelare pentru produse proaspete

Aceste camere sunt destinate pentru congelarea alimentelor proaspete, care sunt achizitionate pentru a fi preparate pe parcursul mai multor zile, dar care se doresc a fi congelate. La fel ca si camerele de refrigerare, aceste camere de congelare sunt potrivite pentru unitatile alimentare diverse, pentru magazinele care au acest specific si comercializeaza carne si legume congelate, dar si pentru unitatile alimentare de dimensiuni medii si mari, acolo unde este nevoie permanenta de o cantitate considerabila de alimente care pot fi conservate prin congelare. Constructia unei camere de congelare alimente proaspete inseamna asigurarea constanta a tipurilor de carne si legume necesare pentru mentinerea unui flux optim de preparare si comercializare, in orice restaurant, cantina sau pizzerie.

–        Camere pentru mentinerea produselor congelate

Acest tip de camera se foloseste pentru depozitarea si mentinerea la temperatura optima a alimentelor care au fost congelate in prealabil. Asadar, se diferentiaza de camerele de congelare a alimentelor proaspete prin instalatia frigorifica prevazuta.

Cele mai importante criterii pentru constructia unor camere frigorifice

Pentru a fi conforme spatiilor unde sunt necesare, camerele frigorifice sunt realizate doar dupa ce au fost stabilite clar criteriile de proiectare si constructie, respectiv montaj si utilizare. Astfel, odata ce a fost luata decizia de montaj al unei camere frigorifice, clientii vor fi ghidati pentru realizarea optima a acesteia. Criteriile de montaj se refera mai ales la spatiul disponibil, dar si la capacitatea de care este nevoie pentru depozitarea alimentele, la modul de racire, frecventa de deschidere a usii, tipul alimentelor si produselor depozitate. Prin urmare, chiar daca spatiul de lucru este de dimensiuni mari, dar necesarul de produse refrigerate sau congelate  nu este mare, se va construi o camera termoizolanta cu dimensiunile potrivite.

In acest sens, echipa Luxor ofera consultanta completa pentru realizarea incintelor termoizolante, pentru ca solicitantii sa nu resimta realizarea acesti camere ca pe o sarcina dificila. Clientii solicitanti pot completa chestionarului detaliat – camere frigorifice,  integrat pe site-ul companiei – www.vitrine-frigorifice.com – sau pot lua legatura cu unul dintre reprezentantii companiei, telefonic (0234.581.476) sau online (office@vitrine-frigorifice.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *