Cami Comexim respectă natura

Orice activitate de reciclare metale este benefică naturii. Noi, ca oameni responsabili, trebuie să avem grijă foarte mare de mediul în care trăim. Și cum putem face asta? Cel mai simplu și economic este să reducem cât mai mult posibil consumul de resurse naturale, adică să consumăm mai puțină energie, apă sau petrol. La fel de important este să reducem și nivelul emisiilor toxice din aer. La efectele pozitive care să protejeze mediul înconjurător se ajunge cu ajutorul procesului de reciclare a materialelor refolosibile, iar dintre aceste materiale, metalele joacă un rol foarte important.

Eforturi mici, sănătate mare și economie imensă

Societatea nu trebuie să facă un efort deosebit de mare pentru a produce o reciclare metale benefică mediului înconjurător. Desigur, mai întâi trebuie să se facă o sortare a deșeurilor, înainte ca acestea să fie aruncate în containere speciale. Nu putem pune la un loc deșeuri din hârtie, din material plastic și metal.

Este important să rețineți că aproape jumătate din deșeurile produse în gospodării pot fi reciclate. Cantitatea de materiale reciclabile a crescut foarte mult în perioada recentă și putem spune cu siguranță că va crește în continuare.

Noi, ca locuitori responsabili ai acestei planete, trebuie să avem mare grijă de mediul în care ne trăim zi de zi viața. Indiferent că trăim într-un oraș mare, într-un sat oarecare sau ne aflăm într-un loc în care ne petrecem vacanța, trebuie să avem grijă ca deșeurile să fie depozitate selectiv, pentru a putea ulterior să le valorificăm în modul cel mai eficient posibil.

În cazul reciclării metalelor, dacă luăm în calcul procesul de reciclare a aluminiului, se salvează circa 90 la sută din energia necesară pentru producerea acestui metal. Altfel spus, în loc să consumăm aproape încă o dată cantitatea de energie necesară unei cantități de aluminiu, dacă reciclăm acest metal, noi economisim această cantitate de energie. Și aluminiul se poate recicla în proporție de sută la sută, ceea ce este foarte important! Ca să înțelegeți mai bine importanța acestui fapt, gândiți-vă că, dacă reciclăm o cutie de aluminiu, cantitatea de energie economisită astfel poate fi folosită pentru a face un televizor să funcționeze timp de trei ore fără întrerupere. Acum gândiți-vă la cantitățile uriașe de cutii de aluminiu care se fabrică zilnic și care pot fi reciclate! Importanța reciclării devine astfel mult mai clară pentru noi toți.

Noi produse, dar mult mai ieftin

Pe reciclare-hartie.ro/despre-noi/ puteți găsi informații utile și actualizate despre activitatea de reciclare metale. Suntem o companie recunoscută pentru promtitudinea cu care punem la dispozița tuturor serviciile speciale prin care să colectăm și să reciclăm diverse deșeuri reciclabile: hârtie, mase plastice sau, desigur, metale. Vă punem la dispoziție prescontainere sau containere, în cazul în care aveți cantități mai mari de zece tone pe lună de deșeuri de reciclat. Noi preluăm aceste containere sau prescontainere folosind mijloace de transport potrivite pentru acest scop. Vă asigurăm și cântărirea materialelor reciclabile, folosind la punctul nostru de lucru o basculă specială electronică. Avem circa 50 de angajați și putem colecta în decurs de o lună circa o sută de tone de deșeuri metalice.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.