Cateva aspecte despre filiere, constructie, tipuri si utilizare

bendkoppStiti ce sunt niste filiere? Clar ca deja imaginatia a zburat inspre tot felul de grupari de crima organizata, trafic de stupefiante, sau la orice altceva. Putini stiu ca o filiera este si o scula folosita in realizarea filetului pe tije sau conducte metalice. La Bendkopp veti putea gasi o gama completa de organe de ansamblare, sisteme de fixare dar si tarozi si filiere. Cele din urma vor fi si subiectul acestui articol deoarece ne vom referi la utilizarea acestora dar si la modul in care acestea trebuiesc ingrijite pentru a avea o viata cat mai lunga.

In primul rand niste filiere sunt echipamente ce sunt folosite pentru formarea filetului pe tije, bari, tevi, conducte, si alte corpuri de instalatii sau sisteme de fixare si ansamblare. Filierele sunt unelte manuale, insa exista si sisteme si utilaje automatizate care realizeaza in mod automat filete de diferite tipuri.

Constructia unor filiere

Ca si constructie, majoritatea tipurilor de filiere sunt concepute din 3 elemente majore.Bratele, inelul si sabotii de filiera. Despre bratele unei filiere nu putem spune prea multe, insa acestea trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a face fata solicitarilor. Inelul unei filiere este partea care gazduieste sabotul sau sabotii, in functie de constructie. Exista filiere cu sabot interschimbabil si cu sabot fix. Prima categorie este cea a uneltelor multifunctionale, prin schimbarea sabotilor se pot realiza diferite tipuri de filetari, de la cele cu pas mic, adanc, mare, pana la filetarile speciale.

Filierele cu sabot fix sunt in general cele folosite in mediul industrial si la utilajele automatizate. Filierele mono-sabot sunt concepute astfel incat sa se permita reglajul diametrului interior pentru a permite filetarea corpurilor cu diametre diferite. Bineinteles, acest tip de filiere sunt folosite mai rar, preferate fiind cele cu sabot interschimbabil.

Folosirea unor filiere este destinata in principiu celor cu solide cunostiinte in domeniu deoarece sunt multe lucruri ce pot iesi anapoda. In primul rand, majoritatea operatiunilor sunt realizate folosind substante de lubrifiere. Mai ales in cazul in care filetati o bara din otel. De asemenea, realizarea unui filet poate fi facut si in pasi pentru a nu uza prea mult echipamentul.

Ingrijirea si depozitarea unor filiere

Ingrijirea unor filiere este si ea importanta. Chiar daca nu vorbim despre niste echipamente sensibile sau delicate, acestea trebuiesc totusi manevrate cu grija si depozitate in cutiile proprii sau unele care sa le protejeze. Sabotii filierelor sunt realizate din aliaje de otel foarte dure, asa ca exista riscul fisurarii sabotilor din cauza cazaturilor sau a utilizarii gresite.

La Bendkopp veti putea gasi o paleta larga de filiere, truse de saboti si nu numai, iar pe langa acestea, puteti alege dintr-o pelata variata de scule de mana, electrice, dar si sisteme si organe de fixare si ansamblare. Pentru detalii, dar si pentru a consulta catalogul de produse, sunteti invitati pe siteul www.bendkopp.ro locul unde o echipa de experti este gata oricand sa va raspunda la intrebari si sa va ofere solutii complete pentru dumneavoastra sau firma pe care o reprezentati.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.