Cazanul de abur – solutie eficienta de incalzire

Un cazan de aburcazan de abur este o instalatie termica ce produce abur ca urmare a incalzirii apei. Aceasta instalatie are diferite domenii de utilizare (sisteme de incalzire, productia cimentului, agricultura pentru tratarea suprafetelor arabile etc.). Locomotivele pe aburi aveau acest sistem de producere a energiei mecanice necesare deplasarii lor si tractiunii vagoanelor.

Astfel de instalatii pot fi amplasate si in anumite constructii industriale, in functie de necesitatea fiecarui intreprinzator.

Un motor pe aburi are in alcatuirea sa un asftel de cazan de abur saturat. Principiul de functionare al cazanului este urmatorul: In alcatuirea cazanului pe aburi exista o cavitate speciala unde se arde combustibilul si se genereaza caldura. Aceasta caldura este transmisa mai departe apei, care prin procesul de fierbere va genera aburul saturat. Aburul poate fi utilizat imediat, conectandu-se la cazanul de abur un alternator sau o turbina sau poate fi supraincalzit pentru a angrena alte tipuri de mecanisme.

Cu cat temperatura din camera de ardere este mai mare, cu atat apa va produce o cantitate mai mare de abur intr-un interval mai mic de timp. Exista cazane de supraincalzire ce pot atinge temperaturi de ardere si de 1300 grade Celsius.

Cazanele pe aburi au nevoie de combustibil pentru a functiona si genera aburul saturat. Acest combustibil poate fi sub forma materialului lemnos sau carbuni, ulei si gaze naturale.

Sistemele de incalzire realizate cu ajutorul cazanelor de aburi ofera numeroase avantaje. Dintre acestea le vom enumera pe cele mai importante dintre ele:

  • Sunt ideale pentru incalzirea cladirilor mari, a cladirilor cu multe apartamente;
  • Sistemul bazat pe cazan de abur este foarte silentios, singurul zgomot ce se aude fiind apa fierband;
  • Un randament de functionare foarte bun, aproximativ 90%, lucru ce se va observa in costul facturilor, care va fi mult mai mic;

La momentul actual exista doua tipuri de cazane pe aburi: verticale si orizontale. Cazanele de aburi realizate pe orizontala sunt mult mai raspandite decat cele pe verticala datorita controlului mai bun pe care utilizatorul il poate avea asupra nivelului apei, temperaturii de fierbere, emisiei de aburi saturati etc.

Firma Compact Sigma, cu sediul in Bucuresti, are o experienta de aproximativ 14 ani in proiectarea si realizarea cazanelor de abur saturat, a cazanelor de apa fierbinte sau a cazanelor de apa calda.

Aceste sisteme termice au diferite regimuri de functionare, puterea lor ajungand pana la 5800 kW, in functie de nevoile si cerintele clientului.

Combustibilul pe care acestea functioneaza este fie de natura lichida, fie de natura gazoasa.

Avand certificare  ISCIR-CERT, cazanele de abur saturat produse de firma bucuresteana Compact Sigma pot fi folosite acolo unde este nevoie de puterea aburului pentru a realiza energie termica. Proprietarii blocurile de apartamente pot apela la o astfel de solutie pentru a crea un sistem de incalzire eficient si economic.

Cazanele de abur produse de Compact Sigma sunt de tipul orizonat, realizate dintr-un singur blocazan de aburc ingnifugant, a carui functionare este complet automatizata. Sistemul de generat aburi este prevazut cu reglaje pentru sarcina si pentru nivelul apei din container.

Aceste cazane sunt prevazute cu sisteme de protectie ce actioneaza stingerea lui in cazul in care nivelul apei creste sau scade peste sau sub nivelul de stabilitate, depasirea presiunii maxime in cazan, la presiunea minima a gazului de ardere sau in cazul lipsei flacarii de veghe.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator www.articole-promo.ro .

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.