Centru colectare deseuri pentu o lume mai curata

465e473213aa98db56a1107c27d0a495Intrebarea care se pune la acest inceput de articol este de ce sa recicleze lumea? Simplu, deoarece in groapa de gunoi nu poti sa arunci orice tipuri de deseuri si nu poti sa scapi de orice cantitate de deseuri, la infinit. In plus, statisticile arata ca un procent de peste 50% dintre deseurile aruncate la groapa de gunoi pot fi refolosite, adica reciclate, si pot crea noi produse fara ca in acest proces sa se mai recurga la alte resurse naturale. In aceste conditii, daca reciclezi o tona de hartie salvezi 15 copaci de la taiere. Este un targ corect? Este! Daca reciclezi un pahar de  sticla energia economisita in realizarea lui va face sa arda un bec timp de 4 ore. Nu mai pomenim ca daca vei duce deseurile la un centru colectare deseuri, deseurile reciclabile, desigur, vei primi si bani pentru timpul si efortul tau!

Top 4 deseuri reciclabile si centru colectare deseuri 

 In vederea tratarii si reciclarii, exista 4 tipuri de deseuri ce pot fi reciclate. Vorbim despre:

 1. Deseuri feroase;
 2. Deseuri neferoase;
 3. Hartie;
 4. Plastic.

Acestea sunt cele 4 tipuri de deseuri deosebit de cunoscute de catre toata lumea, insa mai trebuie sa amintim si despre deseurile biodegradabile sau menajere si despre deseurile DEEE sau deseuri de echipamente electronice sau electrice.

O lista a deseurilor DEEE, care sunt deseuri periculoase, suna astfel:

 • aparatele de uz casnic de mici si mari dimensiuni;
 • echipamente de telecomunicatii si informatice;
 • echipamente de larg consum si de iluminat;
 • unelte electrice si electronice;
 • distribuitoare automate;
 • jucarii si echipamente sportive;
 • instrumente de monitorizare si control;
 • dispozitive medicale.

Si cum colectarea deseurilor se face intr-un mod diferentiat, amintim de:

 • Colectarea selectiva, care presupune colectarea de materiale refolosibile. Se realizeaza intr-un mod direct prin dotarea fiecarei locuinte cu saci de plastic si containere. Prelucrarea si transportul materialelor reciclabile pica in grija  municipalitatii.
 • Colectarea neselectiva prezinta situatia in care deseurile sunt amestecate si provin atat din activitatile casnice, dar si de la institutii publice sau centre comerciale.

Stilios – centru colectare deseuri pentru toti ploiestenii

 Daca esti si tu una dintre acele firme din Ploiesti care doreste sa aiba grija de mediul inconjurator si doreste sa participe activ la reciclare in folosul comunitatii, compania Stilios, care este de fapt un centru de colectare a deseurilor, se deplaseaza direct la sediul firmei tale pentru colectare.

Stilios este dotata cu utilaje performante pentru colectarea deseurilor atat a celor feroase, neferoase, hartie sau plastic, colectandu-le in compartimente diferite si respectand intocmai legile aflate in vigoare cu privire la colectarea deseurilor. Autovehiculele si echipamentele Stilios sunt profi, iar echipa centrului vine direct la sediul tau sa colecteze deseurile de care doresti sa scapi intr-un mod benefic pentru natura.

Ce se intampla cu deseurile colectate de catre Stilios? Acestea vin reciclate, adica valorificate, o parte, iar cele daunatoare vin distruse, totul desfasurandu-se conform legii, fara a se afecta mediul inconjurator.

Daca doresti sa fii si tu un cetatean exemplu al Romaniei, ia legatura cu Stilios, centru colectare deseuri din Ploiesti!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.