Certificat energetic

certificat energetic

Sa vinzi sau sa inchiriezi orice fel de locuinta sau orice fel de cladire nu mai reprezinta un proces care sa fie legal, numai in situatia in care proprietarul acesteia are pentru ea un certificat de performanta care sa priveasca situatia ei energetica. Specialistii in domeniu sunt atestati ca si auditori energetici de catre firmele de profil, iar ei spun ca trebuie sa stim legat de cladirea in cauza este inclus in certificatul ei energetic.

Un certificat de acest fel are in componenta sa de fiecare data diferite informatii care se leaga de eficienta ei energetica, mai exact de ce cantitate de energie este nevoie pentru a fi incalzita, pentru a fi iluminata sau pentru a avea apa calda menajera in interiorul unui apartament sau a oricarui fel de cladire.

Nu numai analiza, cat si toate calculele care trebuie sa fie facute pentru a determina cu exactitate cat mai mare ce consum de energie are cladirea ori apartamentul in cauza se face de catre specialistii in dumeniu, numiti si auditori energetici. le se regasesc intr-un document oficial ce are denumirea de certificat al performantei energetica.

Un astfel de act are capacitatea de a defini minim doi dintre indicii care sunt considerati de catre specialistii in domeniu ca fiind cei principali, ce sunt reprezentati de catre clasa energetica a cladirii si nota sa energetica. Clasa energetica incepe de la A, iar cea mai eficienta dintre ele este reprezentata de catre clasa G, iar nota energetica poate fi cuprinsa in intervalul de la 1 pana la 100, preferabil ca aceasta sa fie cat se poate de mare pentru a fi cat mai buna.

Certificarea energetica la care poate sa fie supusa o cladire este constituita dintr-o anumita analiza facuta de catre specialistii in domeniu, precum si mai multe calcule care sa arate care este consumul energiei in functie de ce caracteristici are cladirea in cauza. Cea mai importanta este reprezentata de ce nivel de izolare termica are cladirea asupra solului sau a fatei de exterior.

Nu numai in cadrul ferestrelor, cat si in cadrul teraselor sau al peretilor cladirii se pierde in general caldura aflata in interiorul ei. Acest fapt este datorat neesanteitatii ori din cauza faptului ca nivelul izolarii termice este unul mai redus, fapt cauzat de materialele care sunt invechite si cele care sunt depreciate, precum se poate observa in cazul peretilor cu umiditate mare ori in ceea ce priveste terasele care sunt stricate.

Sa obtii un certificat energetic implica deasemenea anumite costuri.

Documentul de acest fel se intocmeste si este parafat la sfarsit de catre un specialist in domeniul, care are functia de auditor energetic si este atestat de catre Ministerul Administratiei publice si al Dezvoltarii Regionale.

Pentru acest document sunt necesare mai multe acte.

Pentru a putea sa faca o analiza completa si toate calculele necesare, respectivul autodir energetic are nevoie sa beneficieze de o serie de documente, precum: extrasul cartii funciale sau actul de proprietate si fisa cadastrala sau releveul pentru respectivul apartament, cladire sau casa.

Pentru detalii, accesati: https://www.certificat-rapid.ro. .

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.