Cum alegem încălțămintea de protecție potrivită?

La completarea garderobei de zi cu zi, alegerea  unei perechi ideale de încălțăminte poate dura o veșnicie. Croiala, calitatea, prețul și confortul oferit trebuie luate în considerare atunci când ne decidem să achiziționăm chiar și o pereche de adidași. Dacă este vorba despre incaltaminte de protectie, situația se complică. Ce trebuie luat în calcul la alegerea unei perechi ideale de încălțăminte de protecție?

  1. Riscurile la care ne expunem

Primul pas este evaluarea riscurilor la care vom fi expuși. Mediile de lucru industriale prezintă riscuri crescute de impact, de aceea, bombeul de protecție trebuie să fie nelipsit. Dacă există risc de înțepare, lamela antiperforație este un alt element de siguranță ce nu trebuie să lipsească. În funcție de condițiile de lucru, talpa antialunecare, absorbitorul de șoc din talpă sau rezistența crescută la căldura de contact sunt opțiuni ce trebuiesc bifate. Spre exemplu, o pereche de bocanci de protectie poate face față, în general, la majoritatea muncilor de pe șantier.

  1. Mărimea potrivită

Evident, orice pereche de încălțăminte trebuie să se potrivească mărimii piciorului. Aceasta poate diferi ușor pe parcursul zilei; după o zi de muncă, circulația sângelui crește ușor dimensiunea tălpii, ceea ce poate cauza neplăceri, chiar și purtând încălțăminte de mărimea potrivită. Cu alte cuvinte, se recomandă probarea unei perechi de încălțăminte în a doua jumătate a zilei, pentru a evita acest inconvenient. În al doilea rând, standardele de mărime pot varia la fiecare producător. De aceea, înainte de achiziționarea unei perechi de încălțăminte de protecție trebuie consultat ghidul de mărimi al producătorului.

  1. Confortul oferit

Dincolo de elementele de siguranță, încălțămintea de protecție trebuie să ofere și un confort optim utilizatorului. Încălțămintea de protecție incomodă va descuraja utilizatorul să o folosească, fiind astfel expus la riscuri. Căptușeala confortabilă și branțurile ergonomice sunt caracteristicile pe care le căutăm în primul rând. Nu în ultimul rând, controlul umidității joacă un rol important în menținerea confortului. În funcție de mediul de lucru unde va fi folosită încălțămintea de protecție, puteți alege o pereche cu fețe impermeabile sau respirabile; pentru o absorbție eficientă a umidității și mirosurilor neplăcute, branțurile cu cărbune sunt o alegere excelentă.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.