Despre aer si filtre aer

filtre aer

Fara aer ne-am sufoca, acest lucru este valabil si pentru anumite tipuri de echipamente si utilaje care folosesc aerul pentru diferite actionari sau functii. Toate acestea trebuiesc echipate cu o serie de filtre aer care au rolul de a elimina impuritatile aflate in fluxul ce intra in utilaj. Suntem Romcarbon iar datoria noastra fata de client este aceea de a oferi solutii complete si de inalta performanta tuturor clientilor nostri. Printre produsele pe care noi vi le oferim putem enumera atat gama de filtre aer cat si produse din PVC si nu numai. Ca si amanunt foarte important, suntem printre cei mai mari reciclatori de mase plastice din Romania si nu numai, iar majoritatea produselor pe care le gasiti la noi sunt realizate folosind material PVC reciclat. Insa, in cadrul acestui articol dorim sa discutam despre importanta filtrelor de aer in cadrul echipamentelor HVAC dar si in alte aplicatii.

Rolul unor filtre aer

Despre filtre aer putem spune ca sunt cele care salveaza echipamentele de la “sufocare” daca putem spune astfel. Acest lucru se datoreaza modului in care acestea sunt concepute si realizate. Un filtru de aer are la baza mai multe pliuri realizate dintr-o hartie poroasa, care prezinta o serie de perforatii de diferite dimensiuni. Particulele de praf si nu numai sunt practic blocate de catre aceste pliuri prevazute cu orificii mult prea mici pentru a le permite trecerea. Astfel, prin instalarea unor filtre aer se asigura buna functionare a echipamentelor.

Despre filtrele de aer pentru sisteme HVAC si nu numai

Spuneam mai sus despre faptul ca filtrele de aer sunt cel mai des intalnite la sistemele HVAC, mai exact, cele de climatizare. Fara aceste filtre toti cei care s-ar afla intr-o cladire dotata cu sistem de climatizare ar respira un aer incarcat cu particule de praf si alte noxe. Desi putin oameni realizeaza, aerul respirabil din zonele urbane este plin de praf dar si de particule nocive, care odata inhalate intr-o cantitate mare, in mod progresiv acumulata, poate duce la aparitia anumitor boli ale sistemului respirator (Astm, Bronsita, etc.).

Din acest motiv filtrele de aer exista si sunt folosite la orice tip de instalatie de aer conditionat sau HVAC, insa, filtrele de aer mai sunt prezente si in industria auto si nu numai. Defapt, aceste filtre aer au o arie foarte larga de aplicatii, incepand cu domeniul auto, pana la cel aeronautic si maritim. Peste tot unde exista echipamente care lucreaza cu aer comprimat, acolo vor exista si niste filtre aer. Acestea au acelasi rol, mai exact cel de a bloca particulele de praf si mizerie, insa acestea sunt necesare pentru a proteja diferite elemente ale utilajului sau ale mecanismelor.

Indiferent de utilitatea lor, aceste filtre aer trebuiesc insa schimbate periodic deoarece in functie de calitatea aerului si cantitatea de particule si reziduuri, filtrele se incarca cu astfel de particule pana in momentul in care acestea blocheaza complet filtrul. Noi va asteptam pe siteul nostru www.romcarbon.com pentru a afla mai multe despre firma noastra, dar si despre ofertele noastre de filtre aer auto si nu numai. Va asteptam!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.