Despre produse fibra ceramica

produse fibra ceramica

Atunci cand vorbim despre ceramica primele ganduri pleaca spre vasele din ceramica si multe alte mici opere de arta realizate din argila. Ei bine, pentru noi, ABC-456 Com  lucrurile sunt un pic diferite deoarece noi va oferim o serie larga de produse fibra ceramica special concepute pentru industria prelucratoare a metalelor si nu numai. Produsele noastreu din fibra ceramica sunt realizate cu ajutorul unor echipamente performante iar datorita atentiei pe care o acordam tuturor detaliilor din procesele tehnologice, aceste produse fibra ceramica ofera un set de caracteristici foarte performante.

De ce folosim ceramica

In cadrul acestui articol dorim sa explicam motivele pentru care ceramica a fost aleasa ca si material termo-izolant si mai ales, modul in care aceasta se comporta la temperaturi mari, peste 1000o Celsius. Seria noastra de produse fibra ceramica include toate elementele de care este nevoie pentru izolarea termica a cuptoarelor si a arzatoarelor industriale. Oferim de la placi, panouri, hartie din fibra ceramica, paturi si multe altele. Toate realizate cu fibra ceramica de inalta performanta.

Fibra ceramica regasita la gama noastra de produse fibra ceramica este un material compozit realizat cu micro-filamente ceramice care formeaza un material poros, flexibil, cu o capacitate de absorbtie termica foarte redusa. Caldura in sine este practic un rezultat al unui fenomen. Asa cum explica fizica, caldura este practic energia emanata de catre corpuri sau materie (focul care este plasma) ca rezultat al oscilatiei intense a atomilor. Astfel, cu cat aceasta miscare este mai puternica, cu atat caldura are un nivel al temperaturii mai mare.

Rolul unor produse fibra ceramica este acela de a atenua acea miscare a atomilor, reducand practic gradul de transmisie a vibratiei atomilor. Din acest motiv putem spune ca fibra ceramica absoarbe foarte putina caldura oferind astfel proprietatile sale de izolator termic de inalta performanta.

Principiul de transfer termic prezent la aceste produse fibra ceramica

Ceramica este folosita din doua motive, primul fiind acela de bun conductor termic, iar al doilea motiv tinand de rezistenta sa la temperaturi foarte mari. Probabil ca va intrebati care este legatura dintre un material bun conductor termic si izolarea termica. Ei bine, numai cu ajutorul unei bune dispersii termice aceste produse fibra ceramica pot realiza izolatia termica de care este nevoie. Astfel, datorita caracteristicilor pe care ceramica le are, dar si a porozitatii mari a produselor din fibra ceramica, are loc un transfer termic de la micro-filamentele din ceramica spre golurile de aer. Astfel, se realizeaza izolatia termica pentru temperaturi de chiar si peste 1000o Celsius.

Gama noastra de produse fibra ceramica este conceputa atat pentru cuptoarele industriale de topire a metalelor, cat si pentru alte tipuri de echipamente si utilaje de tratare termica. Aceste produse fibra ceramica sunt esentiale pentru orice instalatie de inalta temperatura atat din punct de vedere al comfortului termic al angajatilor, cat si din cel al sigurantei. Asadar, va asteptam pe siteul www.abc-456.com pentru a afla mai multe despre produsele noastre, dar si pentru a solicita o oferta personalizata in functie de necesitatile dumneavoastra.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.