Epurarea apelor cu Sonnek Engineering din Sibiu

Epurarea apelor cu  Sonnek Engineering din SibiuEpurarea apei este un proces complex de retinere si neutralizare a substantelor nocive dizolvate, aflate in stare coloidala sau de suspensii, ce se gasesc in apele uzate industriale si urbane, care nu sunt admise in mediul acvatic in care se face deversarea apelor tratate si care permit refacerea proprietatilor fizico-chimice ale apei inainte de utilizare.

Epurarea apelor folosite se face prin doua mari categorii de operatii succesive si anume:

– retinerea sau neutralizarea substantelor daunatoare sau valorificabile prezente in apele uzate;
– prelucrarea materialului rezultat din prima operatie.

Epurarea are ca rezultate finale ape epurate, in diferite grade, varsate inapoi in natura sau care pot fi valorificate in irigatiile din agricultura sau legumicultura sau in alte scopuri. Un alt rezultat sunt namolurile, care sunt prelucrate, descompuse sau valorificate.

Metodele principale de epurare a apelor reziduale se deosebesc in functie de poluantii prezenti. Se pot clasifica in functie de mecanismul care conduce la micsorarea poluantului prin metode fizico-mecanice, fizico-chimice, biochimice sau biologice. Combinarea acestor metode duce la o purificare avansata, efluentii epurati putand fi reintrodusi in circuitul economic.
Folosirea unui anumit procedeu tine de cantitatea efluentului, continutul in poluanti, conditiile de calitate impuse la evacuarea apei epurate si de mijloacele financiare de care dispune agentul economic. Ca eficienta si cost, cele mai bune rezultate s-au obtinut in procedeele de epurare cu adsorbtie, cu schimbatori de ioni si procedeele de oxidare chimica.

Procedeele de epurare cu adsorbtie permit inlaturarea cantitatilor mici de substante organice ramase dupa etapa biologica de epurare si se aplica la indepartarea avansata a fenolilor, detergentilor si a altor substante chimice ce dau un miros sau gust neplacut apei de baut.

La epurarea cu adsorbtie, ca material adsorbant se foloseste carbunele activ obtinut prin conditionarea speciala a carbunelui vegetal sau fosil. Procedeul de epurare cu schimbatori de ioni se utilizeaza frecvent pentru indepartarea poluantilor minerali care se regasesc in apa sub forma ionica: calciu, amoniu, sodiu, sulfati, nitrati, magneziu, fosfati, metale grele, etc. Anumite tipuri de schimbatori de ioni, sintetizate, pot elimina si compusi organici de tipul fenolilor, detergentilor si colorantilor. Procedeul de oxidare chimica se aplica cu succes la indepartarea substantelor poluante anorganice, cianuri, sulfuri, metale grele si organice, fenoli, coloranti si pesticide. Ca si reactivi sunt folosite substante chimice cu proprietati oxidante: ozonul, apa oxigenata, clorul cu produsii sai derivati hipoclorit si bioxidul de clor. Ca si tehnici de epurare ce vor fi folosite in viitor enumeram: eliminarea poluantilor la temperaturi mari cu ajutorul reactoarelor cu plasma si tratarea cu radiatii ultraviolete.

In functie de poluarea apelor uzate cu diverse substante s-au stabilit si recomandat mai multe procedee de epurare simple sau combinate.

Principalele tehnici de tratare a apelor uzate, clasice sau combinate, se pot clasifica in urmatorul mod:

– procedeul de epurare mecanica;Epurarea apelor cu  Sonnek Engineering din Sibiu1
– procedeul de epurare mecano-chimica;
– procedeul de epurare mecano- biologica;
– procedeul de epurare tertiara;
– procedeul special de epurare;
– procedeul combinat.

Una dintre firmele ce activeaza pe piata din Romania, a sistemelor de epurare a apei este si binecunoscuta firma din Austria, Sonnek Engineering, ce isi are sediu in orasul Sibiu. Sonnek Engineering ofera sisteme complete de epurare a apelor. Sistemele de epurare cuprind statii de pompare necesare pentru ca apele reziduale sa fie transportate, statii de pompare containerizate si statii de crestere a presiunii apelor reziduale.

Pentru sisteme de epurare apa apeleaza la firma Sonnek.

Poti citi un articol interesant despre detergentii industriali.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.